Hlavní navigace

Názor k aktualitě Češi platí téměř nejvyšší sociální pojištění. O jeho výši se ale příliš nezajímají od Děda - Naši privatizátoři rozprodali úplně vše až na ČEZ...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 8. 2016 8:45

    Děda (neregistrovaný)

    Naši privatizátoři rozprodali úplně vše až na ČEZ a pár nevýznamných podniků. Proto musí být celý systém pověšen na výběru sociálního pojištění a ještě to nestačí. Je otázkou, jestli tam, kde některé státy mají nižší odvody, tyto nedotují důchodový příjem z majetkových podílů a tedy ze zisku firem kde vlastní akcie či podíly.
    Vyřvávat tu že máme nejvyšší sociální odvody a nízké důchody to umí každý trouba, ale popsat proč tomu tak je, to se nikomu nechce, protože by to znamenalo přiznat, že totální privatizace podle Klause a Zemana je i totální hloupostí. Stát by teď měl využít peněz, které ČNB naakumulovala pomocí devizových intervencí na úkor občanů a začít nakupovat akcie a podíly v ziskových firmách a budoucí zisky využít v rámci rozpočtu na posílení nedaňových příjmů i ve prospěch průběžného důchodového systému. Možná že by stálo i za to nepodporovat bohatší část obyvatel, kteří jsou schopni si sami šetřit ve stavebním spoření a ve III. pilíři a tyto peníze raději použít na vytvoření rezervního fondu pro příští demografický boom.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).