Hlavní navigace

Názor k aktualitě Ceny bytů klesly, poprvé od roku 2005 od anonym - http://www.mesec.cz/clanky/cena-bytu-a-nemovitosti-v-dobe-krize/nazory/ tam třeba někdo píše o bytu po vojně...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 4. 2009 7:22

    anonymní
    http://www.mesec.cz/clanky/cena-bytu-a-nemovitosti-v-dobe-krize/nazory/
    tam třeba někdo píše o bytu po vojně za tehdejších 24.200 Kčs. Byl-li plat mezi 2-3 tisíci, spočítejme si, za jak dlouho jste na něj měl - 12 měsíců! RD stály okolo 100 tisíc Kčs - tedy 50 platů. Dnes RD za 3 miliony + pozemek milion, plat průměr. 23 tisíc hrubého, což je asi 18 v čistém - 222 platů! Panelákový byt za 2 miliony máte za "pouhých" 111 platů.
    A že jste se tenkrát museli upsat? Co by dnes mnoho lidí dalo za to "upsat se", aby měli zajištěné zaměstnání i po 50 nebo když omarodí ... Byty samozřejmě nedostávaly jen dělnické profese. A i dnes je k řadě profesím byt. A vojáci z povolání dostávají cca 10 tisíc měsíčně jako příspěvek na bydlení. O posrancích ani nemluvě. Může mi někdo vysvětlit, proč ten příspěvek nedostávají i jiní. I ti jiní přece potřebují bydlet. Ostatně, i Baťa dával svým lidem bydlení. To byl takový komunista?
    Pro Méďu Béďu: když budete synem místní špičky ODS, taky dostanete byt v regulovaném nájmu, ovšem předtím ještě dojde k nákladné nadstandardní rekonstrukci. Ale vzhledem k jejich "zaslouženým" příjmům nebude takový nadčlověk bydlet někde mezi sockami a tak si raději nechá postavit na klíč podnikatelské baroko za 60 milionů a zaplatí za něj miliony 3. Jen firma vyhrající výběrové řízení na stavbu místního obchoďáku "ušetřila" trochu toho stavebního materiálu.
    Taky souhlasím s názorem, že bydlení před 89. bylo dostupnější.
    Docela mne překvapilo, že přispěvatel "V" napsal konečně něco rozumného, že jen neuráží, neponižuje a nevyhání.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).