Hlavní navigace

Názor k aktualitě Životní minimum se sníží od Stanislav Mareš - Životní minimum a státní zaměstnanci. Co to je životní...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 2. 2005 10:30

    Stanislav Mareš (neregistrovaný)
    Životní minimum a státní zaměstnanci.

    Co to je životní minimum?
    Je to státem určená částka, kterou by měli dosahovat všichni občané České republiky. Z této částky by měl člověk vyžít, zaplatit nájem vodné a stočné, elektrickou energii, energii na vytápění a ohřev teplé vody, jídlo, oblečení, vzdělávání, dopravu a jiné nutné věci týkající se života člověka. Skutečnost je však taková, že životní minimum s výše uvedeným vůbec nekoresponduje. Za současného životního minima se dá pouze přežít. Nejtěžší úděl nesou lidé ve velkoměstech, kde náklady na život jsou podstatně vyšší.

    Kdo je to státní zaměstnanec?
    Státní zaměstnanec je člověk, který pracuje ve státní správě o d prezidenta republiky, poslance, senátory, vládní činitele až po nejnižší úředníky. Je jich mnoho a tito lidé jsou placeni z peněz daňových poplatníků, které stát vybere do státní pokladny. Příjem do státní pokladny je především z daní lidí pracujících ve výrobní sféře, v zemědělství a ve službách. Určitě se nepodílejí pracovníci státní správy, kteří sice také odvádí daň z příjmu, ale tato daň je počítána z jejich příjmu, který pochází ze státní pokladny. Takže oni tam vlastně určitou část vrátí zpět. Je to směšná hra našich politiků aby zmátli obyvatele naší země.

    Co z toho plyne?
    Státní zaměstnanci parazitují na lidech této země. Jejich příjmy jsou mnohonásobně vyšší než lidí, kteří nejvíce podílejí na tvorbě příjmu do státní pokladny. A chtějí ještě více. Protože chtějí získat další výhody plynoucí ze vstupu do Evropské unie, sníží životní minimum na úkor obyčejných lidí, kteří se pohybují na hranici a mnohdy za hranicí chudoby. Odůvodňují to tím, že plno lidí záměrně zůstává doma a nepracuje, protože životní minimum je pomalu stejné jako příjem ze zaměstnání. Ano mnohdy příjmy ze zaměstnání jsou skoro totožné jako je životní minimum. Ne není skoro totožné, je podstatně nižší, neboť po odečtení výdajů na dopravu do zaměstnání, jídlo a vše s prací spojené se dostaneme na částku nižší než životní minimum. Kdo za to může? Přeci naši zákonodárci, kteří nerespektují zásady slušného chování, základní životní potřeby člověka, kteří svým počínáním dělají z lidí otroky a nevolníky, kteří si neváží hodnot člověka, kteří když toto vše shrnu nerespektují dokonce ani naši ústavu.

    Co s tím uděláme?
    Nejlépe vzít palice a vyhnat naše zákonodárce ze svých židlí. Ale to ne. Zlo plodí zlo a násilí plodí násilí.
    Založme novou stranu, která bude mít jasný ucelený program a pusťme se do voleb, které nás čekají. Pokud se nám podaří vyhrát a mít nadpoloviční většinu hlasů, máme vyhráno. Konečně můžeme realizovat to, co je dobré pro všechny občany České republiky.

    Jak na to?
    Pokud se chcete zapojit, napište mi na E-mail: s.mares@atlas.cz a já vám pošlu své nápady a návrhy. Můžeme rozvinout diskuzi a učinit to co je správné.
    Těším se na spolupráci.

    Stanislav Mareš
    Horky Ptačí údolí 1
    472 01 Doksy
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).