Hlavní navigace

Vlákno názorů k aktualitě Předplacené platební karty přijdou co nevidět od KarelM - Představte si platební kartu, která má na kočičí...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 3. 2004 9:41

    KarelM (neregistrovaný)
    Představte si platební kartu, která má na kočičí uši nebo psí hlavu. Ano, i to je dnes možné. Zatím je vydává např. španělská banka "la Caixa", ale dnešním dnem je mohou ve spolupráci s asociací VISA vydávat i české banky.
    ===================================

    Doporucuji psat clanky pouze ve stavu lepsi psychicke svezesti. Aprila je az zitra!
  • 31. 3. 2004 12:14

    Roman (neregistrovaný)
    Omlouvám se za překlep - nemá být "na kočičí uši...", ale "kočičí uši". Překlep jsem opravil. Zprávu jsem nepsal ve stavu těžké opilosti ani špatné psychické svěžesti.

    S vydáváním karet netradičních tvarů počítají s jistotou tři největší české banky, Česká spořitelna je připravuje na předvánoční čas.
  • 31. 3. 2004 12:34

    KarelM (neregistrovaný)
    Ten preklep by ani tak nevadil, spis jsem ani na treti pokus nepochopil spojitost mezi predplacenou platebni kartou (viz nadpis) a tvarem karty. To tedy kazda predplacena platebni platebni karta ma netradicni tvar? Chybi definice, co to vlastne predplacena karta je, jak se lisi od obycejne nepredplacene, ... Mozna jsem jen pomalejsi nebo mene informovany, ale s terminem "predplacena platebni karta" jsem se jeste nesetkal, tak me to zajima. Pokud dam do googlu "predplacena platebni karta", tak vyhodi jen jediny link a to jeste na "mesec.cz". Zrejme to nebude az zas tak bezny platebni nastroj. Predpokladam, ze je to neco jako elektronicka penezenka od Postovni sporitelny.
  • 31. 3. 2004 14:06

    Petr Zámečník (neregistrovaný)
    Máte pravdu. Předplacená platební karta je novinka, která se teprve začíná rozvíjet. Spočívá v tom, že u banky složíte finanční prostředky (převedete je "na kartu"), kterou pak můžete používat jako běžnou platební kartu do vyčerpání limitu - složené částky.

    Výhoda předplacených karet spočívá v tom, že kartu můžete zaplatit a věnovat třetí osobě jako dárek, kterýžto efekt je podpořen právě zmiňovaným designem. Nevýhoda je v tom, že kartu nelze použít v bankomatu (mj. právě kvůli tvarům...)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).