Zvýšení kapitálu v Home Credit B.V.

Home Credit B.V. (“HCBV”), holdingová společnost, která je vlastníkem skupiny společností Home Credit s operacemi na trzích spotřebitelského úvěrování ve střední a východní Evropě a ve střední Asii oznamuje zvýšení základního kapitálu o celkovou částku EUR 62,2 milionů.

“Jsme přesvědčeni, že zvýšení kapitálu odráží silné přesvědčení Skupiny PPF, že pro její společnosti Home Credit působící v segmentu spotřebitelského úvěrování existují významné růstové příležitosti. Home Credit B.V. jako aktivní holdingová společnost má předpoklady k tomu i nadále poskytovat svým společnostem manažerské a finanční zdroje, které pomohou profitabilnímu rozvoji Skupiny Home Credit, ” říká Alexander Labak, generální ředitel HCBV.

HCBV je soukromá společnost. Zvýšení kapitálu bylo provedeno mateřskou společností HCBV, PPF Group N.V. dne 17. prosince 2007. Stávající kapitál HCBV tak byl navýšen o 5,69% na částku EUR 1 156 174 806.