Změny ve vedení ING Investment Management CR

ING Investment Management oznamuje změny ve vrcholovém vedení společnosti. K 1. září tohoto roku odchází ze svého postu dosavadní generální ředitel a šéf investičního oddělení ING Investment Management pan Henk de Bruijne. Pan de Bruijne bude pracovat pro společnost ING/Kookmin Bank asset management joint venture v Jižní Koreji.

Novým generálním ředitelem a předsedou představenstva české kanceláře ING Investment Management se stává Mgr. Jozef Sinčák, MBA, dosavadní člen představenstva a vedoucí oddělení Operations. Pan Sinčák pracuje v ING od roku 2001 a má rozsáhlé zkušenosti ve finančním odvětví. Před svým příchodem do ING působil v různých pozicích v ČSOB a krátce v Deloitte & Touche.

Do čela investičního oddělení společnosti byl jmenován pan Jaroslav Krabec, PhD., CFA. Pan Krabec působí v ING od roku 2001 jako manažer akciových investic a dosáhl skvělých výsledků mj. jako manažer portfolia ING Českého akciového fondu. Před svým příchodem do ING působil ve společnostech IKS KB, Komerční banka a HEX Capital.

Od 1. září 2005 budou pánové Sinčák a Krabec společně s dosavadním místopředsedou představenstva Ing. Janem D. Kabelkou, který je zároveň obchodním ředitelem společnosti, tvořit nové představenstvo české kanceláře ING Investment Management.

ING Investment Management patří mezi přední správce aktiv na českém trhu. Celkový objem prostředků ve správě dosáhl v druhém pololetí roku 2005 výše 60 miliard korun.