Změny v představenstvu Volksbank CZ potvrzeny

[Tisková zpráva] Novým předsedou představenstva Volksbank CZ byl dozorčí radou formálně potvrzen Libor Holub. Povede oblast finančního řízení, lidských zdrojů a řízení infor-mačních, organizačních a backofficeových procesů banky. V červnu byl na pozici člena před-stavenstva dozorčí radou schválen také Andreas Vögerl. Ve své funkci bude zodpovědný za sekci Retail, Sales Management a Marketing & Communication.

Libor Holub má dlouholeté zkušenosti v oblasti ekonomického a finančního řízení bank i podniků. Do Volksbank CZ nastoupil v roce 2005 na pozici finančního ředitele, jeho hlavním úkolem bylo zejména řízení finančních a správních procesů a oblastí controllingu a účetnictví banky. Do představenstva banky byl zvolen v listopadu roku 2008.

Libor Holub vystudoval obor finance na Fakultě národohospodářské na Vysoké škole ekonomické v Praze. Hovoří anglicky, německy a rusky. Mezi jeho záliby patří cestování a sportovní aktivity.

Andreas Vögerl svou kariéru ve Volksbank CZ započal v roce 2001 na pozici Corporate Relationship Manager pro jižní Moravu. Později působil na pozici regionálního manažera pro Čechy a zodpovídal za regionální pobočkovou síť. Od roku 2007 do současnosti byl zodpovědný za vedení divize Retail včetně pobočkové sítě Volksbank.

Andreas Vögerl před nástupem do Volksbank CZ působil např. ve společnostech Sparkasse Upper Austria nebo Girocredit CZ. Vystudoval gymnázium v Abbey Seckau v Rakousku. Žije dlouhodobě v České republice, hovoří německy, anglicky a zvládá základy českého jazyka. Je ženatý, ve volném čase rád vaří rakouskou kuchyni pro své české přátele.