ZMĚNY V INVESTIČNÍ POLITICE a SLOUČENÍ PODFONDŮ

Změny jsou platné od 3. května 2002:

Aby poskytovala přehlednější nabídku smíšených fondů a odpověděla tím na požadavky klientů, rozhodla se společnost Parvest spojit růstový („Growth“) a balancovaný („Balanced“) rizikový profil. Nabídka smíšených fondů bude snížena ze čtyř na tři. Tyto kategorie odrážejí rozdílné rizikové profily vyjádřené jejich pozicemi v různých typech aktiv (akcie, dluhopisy a instrumenty peněžního trhu).V praxi to znamená, že fondy Parvest Balanced CHF, EUR a USD pohltí fondy Parvest Growth CHF, EUR a USD.

Od května 2002 budou tedy pouze tyto tři kategorie rizikových profilů:

Balancovaný („Balanced“)
Stávající klienti Parvest Growth fondů se stanou klienty Parvest Balanced fondů. Pro stávající klienty Parvest Balanced se změní rozložení jejich portfolia:
Neutrální akciová pozice balancovaných fondů se změní z 25% na 40%. Pro bývalé klienty Parvest Gfrowth to bude znamenat snížení neutrální akciové pozice z 45% na 40%. Neutrální pozice v instrumentech peněžního trhu se změní z 35% na 20%.

Konzervativní („Conservative“)
Nastavení akcií konzervativních fondů bude zvýšeno z 10% na 20%.

Dynamický („Dynamic“)
Neutrální pozice zůstane nezměněna.

Tabulka č. 1114
Staré profily: AKCIE DLUHOPISY PENĚŽNÍ TRH
Konzervativní 10 % 40 % 50 %
Balancované 25 % 40 % 35 %
Růstové 45% 40 % 15 %
Dynamické 70 % 30 % 0 %
Tabulka č. 1115
Nové profily: AKCIE DLUHOPISY PENĚŽNÍ TRH
Konzervativní 20 % 30 % 50 %
Balancované 40 % 40 % 20 %
Dynamické 70 % 30 % 0 %

BNP Paribas Group byla vytvořena fúzí Banque Nationale de Paris a Banque Paribas v roce 2000. BNP Paribas Asset Management sídlí v Paříži. Parvest je nejvýznamnějším produktem BNP Paribas Asset Management mezi lucemburskými společnostmi s proměnlivým základním jměním (SICAV) a představuje jeden z nejvýznamnějších evropských zastřešujících fondů.

Další informace:
BNP Paribas Reprezentační kancelář, parvest@bnpparibas.cz