Změny v analytickém týmu ČS: hlavním ekonomem bude David Navrátil

Viktor Kotlán povede oblast Institucionální správy aktiv ČS.

Hlavním ekonomem České spořitelny bude od 1. března 2008 David Navrátil, zároveň se stane ředitelem odboru ekonomických a strategických analýz. Bude tak zodpovědný za řízení analytické práce v oblasti makroekonomiky, měnového kurzu, úrokových sazeb, akcií a bankovních analýz. Současný hlavní ekonom Viktor Kotlán nově povede odbor institucionální správy aktiv a strukturovaných produktů a zároveň bude plnit roli hlavního stratéga finančních trhů. Změna je reakcí na stále rostoucí poptávku klientů po daleko větší provázanosti obchodního rozhodování s kvalitním analytickým zázemím.

Viktor Kotlán (34) bude v nové pozici zodpovídat za prodej služeb správy aktiv klientům z řad finančních institucí, veřejného sektoru, nadací a firemních zákazníků. V roli hlavního stratéga finančních trhů bude komunikovat s celou škálou klientů finančních trhů České spořitelny. Viktor Kotlán přišel do České spořitelny na pozici hlavního ekonoma v roce 2004. Před tím vedl odbor měnové politiky a strategie v ČNB. Ekonomii studoval na Masarykově universitě v Brně, doktorský titul získal na Ekonomické fakultě VŠB-TU v Ostravě. Ve volném čase se věnuje rodině a sportu.

David Navrátil (29) nastoupil do České spořitelny v roce 2004. V analytickém odboru České spořitelny nyní vede tým, který pravidelně připravoval makroekonomické a bankovního analýzy a prognózy. Dříve pracoval v České národní bance jako expert analytik ekonomiky. Studium ekonomie absolvoval na VŠB-TU v Ostravě. Ve volném čase se věnuje turistice a fotografování.