Změny na obchodních zastoupeních ČSA jsou dalším krokem k vyšším výnosům

Změny struktury a personální opatření na obchodních zastoupeních Českých aerolinií (ČSA) firmě ušetří v následujících letech desítky milionů korun a povedou ke zvýšení výnosů společnosti. Zastoupení, která doposud zabezpečovala především provozně-administrativní chod ČSA, se budou nyní více orientovat na obchodně-prodejní činnost. Součástí restrukturalizace je redukce nadbytečných pracovníků, která ale v žádném případě nebude na úkor bezpečnosti, kvality a rozsahu služeb. Do konce roku společnost opustí zhruba 56 zaměstnanců převážně z neobchodních pozic, kteří dnes pracují na 45 zahraničních zastoupeních v 38 zemích. Redukce se bude týkat zejména regionů, které nejsou pro ČSA z obchodního pohledu klíčové.

„Cílem restrukturalizace je maximální zefektivnění činnosti zahraničních zastoupení. Chceme vybudovat dobře fungující síť zastoupení, která bude primárně zaměřena na obchod,“ řekl viceprezident pro prodej a marketing ČSA Petr Řehák. Velkou část administrativy, kterou si dnes zajišťují jednotlivá zastoupení individuálně, budou proto ČSA nově centralizovat. Jednotlivá zastoupení si již nebudou vést samostatně účetnictví nebo zajišťovat právní služby. I to přinese úspory v řádech milionů korun. „Hlavním úkolem obchodníků je prodávat náš produkt a získávat pro ČSA zákazníky a partnery,“ vysvětlil Petr Řehák. „Centrála proto již nebude obchodní zastoupení zahlcovat nadbytečnou byrokracií, ale naopak pro ně bude vytvářet podporu.“ ČSA generují 80 procent svých výnosů na zahraničních trzích.

Omezení počtu nadbytečných pracovníků z neobchodních pozic na silně obsazených zahraničních zastoupeních přinese úspory personálních nákladů a současně vytvoří rezervu pro nové obchodní pozice na zastoupeních, kde je dnes nedostatek kvalitních zaměstnanců.

ČSA od prosince výrazně zjednoduší také seznam používaných typových pozic na zastoupeních, které byly dosud velmi nejednotné a neměly stanovenou pracovní náplň. Na místo více než stovky různých pozic s různou náplní práce bude od prosince letošního roku zbývajících 215 zaměstnanců z neobchodních pozic a 64 obchodníků zařazeno do některé z 19 standardi­zovaných typových pozic s přesně vydefinovanou náplní práce. Standardizovat se bude také systém odměňování. Řada lidí měla dosud netrží mzdy mnohdy i několikrát vyšší než by odpovídalo tržní ceně práce vykonávané danou pozicí v regionu.

Restrukturalizace obchodních zastoupení naváže na detailní analýzy jednotlivých trhů na základě nově pořízených tržních dat o celém segmentu letecké dopravy. Výsledky analýz poskytnou přehled o možné výkonnosti jednotlivých zastoupení, ale také o zaměření nabízených linek a významu konkrétních trhů pro ČSA. Na trzích s menším potenciálem růstu výnosů mohou být zastoupení nahrazena externími prodejními partnery.