Změna v názvu společnosti

Dne 15. června 2005 nabude právní moci usnesení Městského soudu v Praze, kterým soud rozhodl o změně názvu společnosti Pioneer česká investiční společnost, a. s. Od tohoto dne bude znít nové jméno společnosti Pioneer investiční společnost, a. s.

Pioneer investiční společnost, a.s. je součástí globální finanční skupiny Pioneer Investments.

Na českém trhu působí v současnosti 3 společnosti skupiny.

Pioneer česká investiční společnost, a. s. (stávající název společnosti před změnou) je investiční společností, která obhospodařuje tzv. českou rodinu fondů Pioneer. Pioneer Global Asset Management, S.p.A., která sídlí v Miláně, je jejím 100 procentním vlastníkem a zároveň jediným akcionářem. Generálním ředitelem a předsedou představenstva je Roman Pospíšil.

ŽB – Asset Management, a. s. je obchodníkem s cennými papíry zaměřeným na aktivní obhospodařování portfolií privátních a institucionálních klientů. Společnost je agentem nabídky mezinárodních produktů skupiny. Generálním ředitelem a předsedou představenstva je Roman Pospíšil.

Pioneer česká finanční společnost, s.r.o.

Společnost je zaměřena na marketingovou podporu distribuce zahraničních fondů skupiny Pioneer Investments v ČR, SR a na tzv. nových trzích (v současnosti v Bulharsku, Chorvatsku, Turecku). Jediným vlastníkem společnosti je Pioneer Global Asset Management, S.p.A. Generálním ředitelem společnosti je Martin Dybal.