Změna v dozorčí radě ČSOB Pojišťovny

Valná hromada ČSOB Pojišťovny na svém řádném zasedání dne 12. června zvolila Jana Vanhevela novým členem dozorčí rady. Stalo se tak po rezignaci dosavadního předsedy dozorčí rady Christiana Defrancqa, který má v rámci již dříve avizované nové struktury KBC Group nové povinnosti – bude řídit jeden z pěti základních pilířů nové struktury – divizi Sdílených služeb a operací. Naopak tzv. Středoevropskou divizi, pod niž spadá Česká republika, a tedy i ČSOB Pojišťovna, má nyní na starosti Jan Vanhevel, který také logicky přebírá po Defrancqovi členství v dozorčí radě. Nového předsedu si dozorčí rada ČSOB Pojišťovny zvolí na svém příštím zasedání.

Belgičan Jan Vanhevel (58 let) vystudoval práva. Svoji profesní kariéru však věnoval bankovnictví a pojišťovnictví, kde působí již více než 30 let. Převážnou část profesního života spojil s KBC, kde působil v různých manažerských funkcích. V současnosti působí jako výkonný ředitel KBC Bank a řídí Středoevropskou divizi, pod kterou spadají všechny bankovní a pojišťovací činnosti skupiny KBC ve střední Evropě. Je také prezidentem belgické bankovní asociace. Jan Vanhevel je ženatý, má tři děti.

Složení dozorčí rady ČSOB Pojišťovny k 12. 6. 2006:

• Jan Vanhevel (KBC Group) – člen
  • Walter Bogaerts (KBC Group) – člen