Zlatý vklad České spořitelny zajistí garantované zhodnocení 6,3 % za dva roky

Od 5. května 2008 nabídne Česká spořitelna nový produkt určený ke zhodnocení prostředků klienta – Zlatý vklad České spořitelny. Jde o účet, který kombinuje vkladový a investiční produkt, ale vždy poskytuje garantovanou úrokovou sazbu. Klient vkládá prostředky na dva roky a volí mezi variantami Jistota a Prémie. S Jistotou klient získá úrokovou sazbu 6,3 % na 24 měsíců. Varianta Prémie klientovi zajistí garanci dvouleté 3% úrokové sazby s možností dalších výnosů.

„Víme, že klienti mají zájem o produkty, které jim zhodnotí prostředky, ale s investováním často nemají mnoho zkušeností. Proto přicházíme s produktem, který stojí na pomezí vkladového a investičního produktu,“ uvedl Martin Techman, ředitel úseku rozvoj obchodu České spořitelny. „Zlatý vklad České spořitelny nabízí jistotu garantovaného výnosu a zároveň umožňuje „ochutnat“ investiční produkty,“ dodal Martin Techman.

Úročení prostředků u varianty Prémie se vypočítá podle kurzu CZK/EUR – pokud se kurz pohybuje v předem stanoveném pásmu, připíše se klientovi v daném měsíci prémiová sazba. Hodnoty pásma pro připsání prémie budou zveřejněny na internetových stránkách České spořitelny a klient si tak může prostřednictvím kurzovního lístku průběžně ověřit, jak se úročení prostředků na jeho účtu vyvíjí.

Po skončení dvouletého vkladového období může klient pokračovat se stejnou variantou, nebo prostředky vybrat, či přejít na druhou variantu Zlatého vkladu České spořitelny. Minimální počáteční vklad je 10 000 Kč.