Živnostenská banka začala nabízet tzv. americkou hypotéku

Živnostenská banka začala klientům nabízet dlouhodobý neúčelový úvěr zajištěný nemovitostí, tzv. americkou hypotéku.

Chceme nabídnout klientům nové možnosti dlouhodobějšího financování jejich potřeb až na dvacet let a bez zjišťování skutečného použití úvěru. Může se jednat například o nákup dražšího spotřebního zboží stejně jako o investici do podnikání, řekl George Briford, ředitel odboru vývoje nových produktů.

Úvěr lze čerpat až do výše 5 milionů Kč, maximálně však do 60 procent ceny zastavené nemovitosti, která musí být vždy určena k bydlení. Minimální výše úvěru je 800 tisíc Kč. Půjčku lze získat s úrokovou sazbou od 6,9 procenta p.a.

Úroková sazba je stanovena na základě aktuální úrokové sazby v době podpisu smlouvy a je platná po celé fixní období, které lze stanovit na 1,3,5 a 10 let. Klient splácí úvěr měsíčně neměnnou anuitní splátkou a má možnost mimořádné splátky vždy na konci fixního období. Doba splatnosti úvěru je 5 až 20 let.

Úvěr je možné čerpat jednorázově s tím, že při expresním způsobu čerpání klient předloží bance mj. pouze kopii návrhu na vklad zástavního práva k zastavované nemovitosti. Při běžném čerpání banka umožňuje čerpání úvěru až po vkladu zástavního práva k zastavované nemovitosti v katastru nemovitostí.

Ivo Polišenský PR Manager