Živnostenská banka rozšiřuje nabídku hypoték

Živnostenská banka mění základní parametry u nabízených hypotečních úvěrů a výrazně zpřehledňuje jejich členění. Banka snížila minimální částku úvěrů na 200 tisíc Kč (dříve 300 tisíc Kč), poskytuje finanční prostředky až do výše 80 procent hodnoty zastavené nemovitosti (dříve 70 procent), zkrátila minimální dobu splatnosti z pěti na jeden rok a prodloužila maximální dobu splatnosti až na 30 let. Při dozajištění úvěru termínovaným vkladem banka nabízí financování až do výše 100 procent hodnoty zastavené nemovitosti. Nově banka dělí hypotéky do tří skupin – účelové residenční (pro pořízení bydlení), účelové neresidenční (na jiný účel než bydlení) a neúčelové (tzv. americká hypotéka).

„Těmito kroky chce Živnostenská banka zpřístupnit hypotéční úvěry dalším zájemcům o vlastní bydlení a poskytnout jim maximální variabilitu při volbě jednotlivých parametrů tak, aby ve výsledku co nejlépe vyhovovala jejich finančním možnostem. Nové dělení hypoték pouze do tří skupin zároveň poskytuje klientům jednoduchou orientaci v hypotéčních produktech naší banky,“ uvedla Helena Suchánková, ředitelka odboru vývoje produktů a řízení segmentů retailového bankovnictví Živnostenské banky.

K výraznému zjednodušení došlo i u schvalování hypoték pro cizí státní příslušníky, zejména pak pro občany EU, pro které nyní platí standardní podmínky. Pro všechny typy hypoték nabízených Živnostenskou bankou si klienti mohou zvolit jakékoli fixní období, tedy 1, 3, 5 a 10 let. Více informací je k dispozici také na www.hypotekaszivnobankou.cz

Živnostenská banka zaznamenala v minulém roce výrazný nárůst počtu poskytnutých hypotéčních úvěrů i finančního objemu, který vzrostl o 40 procent a překročil 1,3 miliardy Kč. Obdobný cíl si klade banka i v letošním roce, a to přes předpokládaný mírný nárůst úrokových sazeb. Nejčastější výše úvěru byla v loňském roce v regionech mimo Prahu 1,1 mil. Kč, v Praze pak nejčastěji 1,5 milionů Kč.

Úrokové sazby platné k 25. lednu 2005
Doba fixace Účelový úvěr Neúčelový úvěr