Živnostenská banka otevřela nové pobočky v Plzni, Ostravě, Hradci Králové a Brně

Živnostenská banka pokračuje v rámci své rozvojové strategie v rozšiřování pobočkové sítě. V těchto dnech otevřela 4 nové pobočky na frekventovaných místech v centru Plzně, Ostravy, Hradce Králové a v Brně. Lokality pro nové pobočky byly vybrány především s ohledem na co nejlepší dostupnost pro klienty.

Chceme mít pobočky ve všech krajských městech, které jsou pro nás z pohledu klientského potenciálu velmi zajímavým teritoriem. Jsme přesvědčeni, že díky našemu modelu obsluhy se můžeme stát zajímavou alternativou především pro klienty velkých bank, kteří hledají vyšší kvalitu servisu a skutečně individuální přístup při poskytování například hypotečních úvěrů nebo při správě svých osobních či firemních financí, řekl Jiří Eigel, ředitel distribuční sítě Živnostenské banky.

Živnostenská banka v letošním roce otevřela již 11 nových obchodních míst, z toho v Praze bylo uvedeno do provozu pět nových poboček. Do konce letošního roku otevře banka ještě 1 novou pobočku v Praze a počátkem následujícího roku dalších 5 ve vybraných městech. V různé fázi příprav je ještě dalších 5 poboček, které banka otevře do konce roku 2005. V současné době má Živnostenská banka celkem 36 poboček po celé České republice, a to především ve větších městech.

Nové pobočky jsou zaměřeny především na služby pro fyzické osoby, malé podnikatele a živnostníky. Tomu také odpovídá hlavní nabídka produktů. V případě fyzických osob jsou to především balíčky Osobní Menu, hypoteční úvěry a investiční produkty včetně podílových fondů skupiny Pioneer Investments, u podnikatelských subjektů jsou to především balíčky Business Menu nabízející služby na bázi „all inclusive“ včetně nástrojů přímého bankovnictví. Nově otevřen pobočky mají standardní provozní dobu, a to v pracovní dny od 9.00 do 18.00 hodin.

Ivo Polišenský