Živnostenská banka nabízí pravidelné investice v rámci programu RYTMUS

Živnostenská banka rozšířila svoji nabídku investičních produktů o program pravidelného investování RYTMUS skupiny Pioneer Investments. Jako první banka v tuzemsku tak nabízí klientům možnost investovat do zahraničních fondů již od 1 000,- Kč, resp. 30,- EUR.

Chceme nabídnout nové možnosti investování širšímu spektru potenciálních zájemců, kteří budou moci investovat průběžně a v nižších částkách, uvedla Helena Suchánková, ředitelka odboru vývoje produktů a řízení segmentů Živnostenské banky. Postupné investování menších částech na rozdíl od jednorázové větší investice snižuje potencionální míru rizika. Hodnota investičních nástrojů totiž v čase kolísá a při pravidelném investování dochází k ustálení hodnoty investice na průměrné úrovni. Program RYTMUS je tak vhodný i pro konzervativnější investory, říká Kateřina Palková, Ředitelka marketingu a distribuce společností skupiny Pioneer Investments.

Program pravidelného investování Rytmus kombinuje výhody pravidelného investování s možností dosáhnout vyššího zhodnocení prostředků než nabízejí běžné bankovní produkty. Minimální investice s programem RYTMUS je 1 000,– Kč nebo 30,– EUR měsíčně. Klienti mohou investovat na 3 roky nebo 5 let do kteréhokoli z 38 podfondů rodiny lucemburských fondů Pioneer Funds. Při investici na 5 let klient získává slevu 20 procent ze vstupního poplatku.

Živnostenská banka nabízí na všech svých pobočkách komplexní portfolio domácích i zahraničních podílových fondů skupiny Pioneer Investments. Obě společnosti patří do jedné z největších bankovních skupin v Evropě – UniCredito Italiano.

Ivo Polišenský
Tiskový mluvčí Živnostenská banka, a.s.
Miloslav Doubrava
Tiskový mluvčí společností skupiny Pioneer Investments