Zisk Volksbank CZ vzrostl meziročně o 62 %

Hospodářské výsledky za 3. čtvrtletí 2005

Zisk po zdanění Volksbank CZ vzrostl meziročně o 62 % a dosáhl 88,2 milionů korun. Na růstu zisku se podílel jak růst čistých úrokových výnosů o 10,9 % na 373,7 milionů korun, tak i čistý výnos z poplatků a provizí, jenž se zvýšil o 38,9 % na 96,6 milionů korun.

Dosažených výsledků si ceníme o to víc, že jsme jich dosáhli i přesto, že banka celý rok nezvýšila poplatky za své služby. Z toho jasně vyplývá, že jich muselo být dosaženo prodejem nových produktů a zvýšením efektivity vynaložených nákladů, komentuje hospodářské výsledky Oldřich Kračmer, ředitel marketingu Volksbank CZ.

Zvýšení objemu úvěrových obchodů mimo skupinu Volksbank o 24,5 % na 15,2 miliard korun doprovází současně i výrazný nárůst objemu klientských vkladů o 10,9 % na 12,9 miliardy korun.

Bilanční suma se meziročně zvýšila o 2 % a je očekáván její další růst jak v souvislosti se stabilním růstem úvěrových i vkladových obchodů, tak s emisí hypotečních zástavních listů (HZL), jež proběhla v říjnu tohoto roku. Emise HZL umožní výrazněji rozšířit nabídku služeb v oblasti hypotečních úvěrů – v segmentu, který prožívá dynamický růst.