Zisk Volksbank CZ stálé stoupá: meziroční nárůst o 73 %

V roce 2007 dosáhla Volksbank CZ mimořádných hospodářských úspěchů. Zisk z běžné činnosti před zdaněním byl 440 mil. CZK, což představuje meziroční nárůst o 73 %. Dalším důkazem úspěšnosti uplynulého roku je především více než 43% navýšení bilanční sumy, jejíž výše ke konci roku dosáhla 36,448 miliardy CZK. Výrazných úspěchů v úvěrové oblasti bylo dosaženo díky dynamice akvizičních aktivit, nárůst činí 43 %. Objem klientských vkladů vzrostl o více než 40 % a téměř 38% růst zaznamenal objem cenných papírů ve správě banky.

„Na dobré výsledky v oblasti financování nemovitostí dosažené v předchozích letech navázala Volksbank CZ také v roce 2007,“ komentuje výsledky Johann Lurf, předseda představenstva Volksbank CZ, a dodává: „Z celkového meziročního nárůstu objemu poskytnutých úvěrů v tomto segmentu dosahujícího 90 % představovala podstatnou část oblast výstavby bytových projektů, přičemž v uplynulém roce se bance podařilo prosadit i mimo realitní trh hlavního města.“

Také v oblasti retailového bankovnictví překonala banka v roce 2007 výrazně vynikající obchodní výsledky předchozího roku. Díky pokračující expanzi prodejní sítě, která byla z původních 32 obchodních míst rozšířena na 54, se bance podařilo navýšit obchodní objem o 45 % a zároveň významně podpořit počet nových retailových klientů.

V oblasti hypotečního financování byl zaznamenán více než 300% nárůst nových obchodů. V tomto případě byl příčinou především expandující sektor soukromé bytové výstavby na místním trhu.