Zisk ČSOB Leasing za rok 2010 převýšil 400 milionů korun

[Tisková zpráva] Společnost ČSOB Leasing uzavřela rok 2010, podle mezinárodních účetních standardů IFRS, čistým konsolidovaným ziskem ve výši 423 milionů korun. Výše vlastního kapitálu společnosti se k 31. 12. 2010 přiblížila 8 miliardám korun.

•    ČSOB Leasing vytvořil za rok 2010 zisk ve výši 423 milionů korun1)

•    vlastní kapitál společnosti se přiblížil 8 miliardám korun )

„Za zvýšením čistého zisku společnosti stojí především významný pokles nákladů na riziko, které v porovnání s rokem 2009 klesly na třetinu. K výbornému výsledku přispělo také naše efektivní hospodaření, trvalá orientace na snižování nákladů a loňský nárůst objemu obchodů o 4 procenta.

Vlastní kapitál ČSOB Leasing dosáhl k 31. prosinci 2010 výše téměř 8 miliard korun a představuje nejvyšší kapitálovou vybavenost mezi leasingovými společnostmi v České republice. Za důležité současně považuji, že se nám daří zvyšovat kvalitu námi poskytovaných služeb a vytvářet zdravé portfolio smluv“ komentuje hospodářské výsledky Libor Bosák, předseda představenstva a generální ředitel ČSOB Leasing.

Společnost uzavřela v roce 2010 celkem ve všech komoditách 13 709 smluv. Robustní finanční zázemí a flexibilita podpořená širokou nabídkou produktů a finančních řešení umožňuje ČSOB Leasing financovat velké a složité obchody korporátních zákazníků, tzv. „big tickets“.

Z pohledu finanční konsolidace ČSOB Leasing, a.s. ovládá dceřinou společnost ČSOB Leasing pojišťovací makléř s.r.o.,  která doplňuje šíři nabídky ČSOB Leasing o komplexní pojišťovací služby.