Zátěžový test CEBS potvrdil silnou kapitálovou pozici ING

[Tisková zpráva] Evropská unie v pátek 23. července 2010 oznámila výsledky zátěžového testu 91 největších evropských bank. ING si v testu dle očekávání počínala velice dobře a potvrdila, že se i nadále může opírat o silnou kapitálovou pozici.

Zátěžový test simuloval, jak by si evropské banky vedly za zhoršujících se ekonomických podmínek, a určil, které banky by měly navýšit kapitál, aby splnily minimální standardy EU.

ING v zátěžovém testu CEBS (Výbor evropských bankovních supervizorů) s přehledem uspěla. Hodnota ukazatele Tier 1, což je z pohledu regulátorů hlavní měřítko finanční síly banky, by v případě nepříznivého scénáře v roce 2011 činila 8,8 %, což je mnohem více než 6 procent, které CEBS vyžaduje jako minimum.

Výsledek svědčí o tom, že ING nepotřebuje navyšovat kapitál a že má více než dostatečnou rezervu pro zvládnutí nepříznivých dopadů. Zároveň ukazuje, že ING by měla kapitál na bázi Tier 1 o 11,9 miliard EUR vyšší, než kolik by bylo zapotřebí pro dosažení minimální požadované hodnoty.

Dle hodnocení se aktivity ING vyvíjejí v zájmu zákazníků, zaměstnanců, akcionářů a dalších partnerů a banka se může do budoucnosti dívat s optimismem. ING podporuje vyvážené zátěžové testy a doufá, že tato evropská iniciativa podpoří růst důvěry ve finanční sektor.

Pro detailnější informace navštivte www.ing.com