Záplavy – aktuální situace

ČSOB Pojišťovna eviduje ze současných záplav více než 270 škodních událostí se škodou přesahující 40 milionů korun.

Na call centrum ČSOB Pojišťovny bylo do dnešního poledne nahlášeno více než 270 škodných událostí spojených s aktuálními záplavami. K dnešnímu dni byla z daného počtu mobilními techniky prohlédnuta téměř polovina škod. Dále probíhá vyplácení záloh na pojistném plnění. Klientům, kteří o zálohu požádají vyplácíme 50% předpokládané výše pojistného plnění.

Nejvíce škod je nyní hlášeno z Jižních Čech, konkrétně z okolí Jeseníka, Nového Jičína, Volyně a Prachatic. Největší počet škodných událostí na jednom místě jsme zatím zaznamenali v obci Bělotín (Olomoucký kraj). S dnešním dnem také evidujeme první velké škody týkajících se podnikatelů, u kterých bude škoda přesahovat hranici milionu korun.

ČSOB Pojišťovna již zaznamenala případy, kde existuje podezření na nepoctivé jednání ze strany klientů. Tyto případy již byly předány interním vyšetřovatelům. Pokud se podezření skutečně potvrdí, bude se jednat o první pokusy o pojistné podvody z letošních záplav.

Nejčastější likvidované škody jsou zatopení sklepních prostor, poškození obytných částí a poškození osobních vozů.