Zaměstnanci Finanční skupiny Komerční banky v roce 2009 darovali 195 litrů krve

[Tisková zpráva] Každý z nás může darováním krve přispět k záchraně lidského života. Komerční banka proto po úspěšném pilotním projektu dobrovolného dárcovství rozšířila v loňském roce své aktivity v oblasti společenské odpovědnosti také na celou finanční skupinu.

V loňském roce připravila Komerční banka ve spolupráci se zdravotnickými zařízeními v Praze, Brně, Zlíně, Liberci, Plzni, Hradci Králové, Jihlavě, Českých Budějovicích a Ostravě darovací dny, ve kterých poskytli 434 dárci téměř 195 litrů nejcennější tekutiny.

Již v předminulém roce jsme si ověřili, že o dárcovství krve je mezi zaměstnanci velký zájem. Proto jsme loni naše aktivity neponechali jen v Praze a Bratislavě, ale rozšířili jsme je do dalších regionů České republiky a zapojili i dceřiné společnosti. Jsem velmi rád, že se naši zaměstnanci do této prospěšné akce aktivně zapojili a pomáhají budovat tradici dobrovolného dárcovství v KB, řekl generální ředitel Komerční banky Henri Bonnet.

Ohlasy na aktivity Komerční banky ze strany zdravotnických institucí byly jednoznačně pozitivní, a to nejen díky tomu, že v bezpříspěvkovém dárcovství Česká republika zaostává za evropským průměrem a počet evidovaných dárců se každým rokem snižuje.