Zákon o ručení Rakouské republiky za BAWAG P.S.K. schválen

Rakouský parlament na svém dnešním mimořádném zasedání schválil zákon, podle něhož Rakouská republika přebírá ručení za BAWAG P.S.K. ve výši 900 milionů EUR.

Pan Ewald Nowotny, generální ředitel BAWAG P.S.K., uvedl: “Tento zákon je základem pro další stabilizaci a posílení BAWAG P.S.K. Vklady zákazníků jsou tak v bezpečí a my jsme nyní schopni znovu získat a dále podpořit důvěru zákazníků, jež byla donedávna pod tlakem.”

Zákon dokládá, že Rakouská republika stojí po boku čtvrté největší rakouské banky a bere na sebe odpovědnost. Zákon navíc zaručuje, že kroky, které jsou zapotřebí k dokončení účetní uzávěrky BAWAG P.S.K. za rok 2005, mohou být nyní učiněny velice rychle. Dozorčí rada začne projednávat návrh účetní uzávěrky již na konci tohoto týdne. Účetní uzávěrka může být formálně schválena ve chvíli, kdy zákon vstoupí v platnost.

Ručení Rakouské republiky poskytuje bance, jejím zaměstnancům a zákazníkům naprosté bezpečí. BAWAG P.S.K. nyní vynaloží obzvláštní úsilí, jehož cílem bude nabídnout atraktivní produkty a obnovit důvěru těch zákazníků, kteří si v průběhu posledních několika týdnů vyzvedli své finanční prostředky. Za tímto účelem se již připravují speciální produktové balíčky.