Zajištěný fond ČSOB Světový Click+ 1 si získal své klienty sázkou na jistotu

Od začátku upisovacího období nového zajištěného fondu ČSOB Světový Click+1 do něj investoři vložili své prostředky převyšující 130 mil. Kč. Vsadili tak na jistotu vyplacení vkladu a současně zajištění nejméně 4% výnosu. Ukazuje se, že nově nabízeným zajištěným fondům svítí zelená. Nárůst jejich popularity je zjevný zejména v době, kdy investice do akciových fondů připomínají spíš adrenalinový sport.
Garantované fondy ČSOB však kromě vyplacení plné výše investované částky veřejnost zaujaly také díky své investiční strategii, zajišťující nejméně čtyřprocentní celkové zhodnocení investice. „Veřejnost si postupně přivyká využívat zajištěné fondy jako alternativu k běžným bankovním produktům, ,“ komentuje rostoucí oblibu garantovaných fondů Jan Barta z ČSOB Asset Managementu. ČSOB Asset Management připravuje pro své klienty jen v letošním roce otevření dalších nejméně čtyř zajištěných fondů.
Jak může nyní investor postupovat, aby s garantovaným fondem ČSOB světový Click+ 1 dosáhl maximálního možného zisku? Šestitýdenní upisovací období, v němž je možné investovat do fondu ČSOB Světový Click+ 1 za zvýhodněných podmínek (tj. se vstupním poplatkem 2% při minimálním vkladu 30.000 korun) se pomalu blíží ke konci – probíhá pouze do 16. května 2003. Fond má splatnost za 4 roky a 4 měsíce, je ovšem možné z něj kdykoliv vystoupit.
ČSOB Světový Click+ 1 nevyplácí žádné dividendy, veškeré výnosy se promítají do celkového obchodního jmění fondu, a tedy i do hodnoty podílů jednotlivých investorů.
Fond ČSOB Světový Click+ 1 je součástí otevřeného fondu Fund Partners, SICAV. Fond spravovaný finanční skupinou ČSOB/KBC byl založen v Lucembursku
a podléhá dozoru lucemburské Komisi pro dozor nad finančním trhem. Pro činnost na území ČR obdržel povolení české Komise pro cenné papíry.
V současné době ČSOB nabízí na všech svých pobočkách více než 100 různých fondů spravovaných v rámci skupiny KBC (z toho 90 fondů KBC a další tuzemské fondy společností ČSOB Investiční společnosti a 1.investiční).
Skupina KBC patří mezi největší evropské správce investičních fondů. Obhospodařuje majetek v celkové výši 1500 miliard CZK. Fondy skupiny KBC nabízené prostřednictvím ČSOB jsou denominované jak v CZK, tak v zahraničních měnách (hlavně EUR a USD).