Zájem o splátkový prodej dosáhl před Vánoci rekordní úrovně, zákazníci jej využívali až do poslední chvíle

24. ledna 2003

Údaje společnosti GE Capital Multiservis ukazují, že poslední týdny v roce 2002 přinesly vysoký zájem o splátkový prodej. V posledním čtvrtletí roku 2002 uzavřela společnost GE Capital Multiservis více než 95 tisíc smluv na Multiservis úvěr v hodnotě 978,4 milionu korun.

Poslední čtvrtletí bylo nejúspěšnějším obdobím i v případě O.K. karty – proběhlo v něm 22 850 prvních transakcí v objemu 168,5 milionů korun a 375 902 následných transakcí v objemu téměř 705,4 milionu korun.

Masivní nárůst zájmu o nákup s využitím úvěru ukazuje i srovnání posledního čtvrtletí roku s prvním čtvrtletím, které bylo v porovnání s ostatními částmi roku naopak nejslabším. V prvním čtvrtletí roku 2002 uzavřela společnost GE Capital Multiservis více než 41 tisíc smluv na Multiservis úvěr v hodnotě 442,5 milionu korun. Co se týče O.K. karty – v prvním čtvrtletí proběhlo 10 543 prvních transakcí v objemu 105,4 milionů korun a 172 212 následných transakcí v objemu více než 424 milionu korun.

Zájem o Multiservis úvěr a O.K. kartu přitom s blížícími se Vánocemi stoupal, takže prosinec se stal pro Multiservis úvěr i O.K. kartu nejúspěšnějším měsícem roku 2002.

V prosinci bylo uzavřeno 37 976 smluv pro Multiservis úvěr, což je nejvyšší počet za jednotlivý měsíc v roce 2002, přičemž nejvyšší byl i jejich objem – jednalo se o více než 377 milionu korun. Nejúspěšnějším měsícem se prosinec stal i v případě O.K. karty – v prosinci bylo provedeno 147 352 transakcí v hodnotě více než 284,8 milionů korun.

„Už několik let sledujeme vždy před vánočními svátky rapidní nárůst zájmu o O.K. kartu i Multiservis úvěr a Vánoce roku 2002 nebyly žádnou výjimkou. Vedle stále se zvyšujícího zájmu o tyto produkty se ukazuje i to, že se na ně zákazníci spoléhají až do posledních okamžiků před Štědrým večerem,“ uvedl generální ředitel a předseda představenstva GE Capital Multiservis Jiří Pathy.

Dnem, kdy bylo autorizováno nejvíce transakcí pro O.K. kartu se v roce 2002 stal 23. prosinec, kdy proběhlo 10 247 autorizací v celkové hodnotě téměř 21,9 milionu korun.

Na samotný Štědrý den bylo autorizováno 1884 transakcí O.K. kartou v hodnotě téměř 2,77 milionu korun. Zákazníci často využívali O.K. kartu i v noci – například 22. prosince proběhlo od půlnoci do sedmé hodiny ranní 177 autorizací, z toho 69 v čase mezi 0:00 – 1:00 hodin.

„V případě Multiservis úvěru byla poslední smlouva roku 2002 uzavřena 31. prosince v 16:27 hodin v Plzni, kdy se jednalo o nákup oděvů s úvěrem 5400 korun,“ upřesnil Jiří Pathy.

Mezi klienty využívající Multiservis úvěr byl v roce 2002 nejvyšší zájem o televizory (14414 smluv), mobilní telefony (11 555 smluv) a výpočetní techniku (7539 smluv).
„Komodity, o které je mezi klienty GE Capital Multiservis největší zájem, se nijak zásadně nemění. Jinak tomu nebylo ani v předvánočním období roku 2002,“ dodal Jiří Pathy.

Podobně úspěšný vývoj prodeje očekává GE Capital Multiservis také v roce 2003. Zákazníci budou moci v 6 tisících obchodech spolupracujících s GE Capital Multiservis využívat oba produkty – Multiservis úvěr i O.K. kartu. Další informace o těchto produktech společnosti GE Capital Multiservis může zákazník získat na bezplatné telefonní lince 800 13 11 11 nebo internetové adrese: www.gecmultiservis.cz.

* * *
General Electric, která vlastní GE Capital Multiservis, je z hlediska tržní kapitalizace největší společnost na světě.

GE Capital je globální společnost, která poskytuje diverzifikované finanční služby. GE Capital má aktiva v objemu vyšším než 370 mld. USD. Je tvořena 25 firmami – včetně GE Capital Services -, které klientům ve 47 zemích světa poskytují služby například v oblasti pojišťovnictví, leasingu, finančních služeb pro spotřebitele, financování firem, financování zvláštních projektů. GE Capital se může pochlubit nejvyšším možným ratingovým ohodnocením AAA uděleným renomovanými ratingovými agenturami. V České republice působí tyto společnosti patřící do GE Capital: GE Capital Bank, GE Capital Multiservis a GE Capital Leasing.