Zájem o kreditní karty překračuje očekávání

V Praze 1. července 2005 – Za pouhé dva měsíce vydala KB již přes 10 tisíc služebních kreditních karet. Jde o první kreditní kartu na českém trhu určenou výhradně pro firmy a podnikatele jako stálý zdroj financování jejich podnikatelských aktivit.

Podnikatelskou kreditní kartu jsme uváděli na trh s velkým očekáváním, protože se jedná o vůbec první kreditní kartu svého druhu. Ačkoliv od jejího uvedení na trh uběhly pouze dva měsíce, můžeme již nyní hovořit o úspěchu. Vždyť od poloviny dubna tohoto roku jsou to již více než 4 procenta klientů, kteří se rozhodli ji využívat ve svém podnikání, uvedl Antonín Kopřiva, vedoucí odboru Podnikatelé z Marketingu KB.

Díky této kartě získá živnostník nebo právnická osoba rychlý úvěr až do výše 200 000 korun na své podnikatelské potřeby, a to zcela bez zajištění. Mezi další výhody patří nabídka úvěru ve výši 20 tisíc Kč i pro nové klienty a začínající podnikatele.

Majitel kreditní karty má možnost splácet úvěr buď formou pravidelných měsíčních splátek ve výši 10 % z vyčerpané částky úvěru nebo celou čerpanou částku jednorázově splatit a získat tak nárok na bezúročné čerpání úvěru až po dobu 45 dní. KB jako jedna z mála bank na českém trhu nabízí klientům možnost využít bezúročné období jak při použití kreditní karty pro přímé platby u obchodníka, tak i při výběru hotovosti z bankomatu.

Služební kreditní karta je klientovi vydána zpravidla do 6 pracovních dnů od podání žádosti. Jednorázový roční poplatek za vedení karty, správu a čerpání úvěrových zdrojů činí 700 korun. Měsíční poplatek za vedení úvěrového účtu ani za výpis z kreditní karty KB neúčtuje. Úroková sazba z úvěru ke kreditní kartě činí 17 % p.a.

Kreditní karta pro podnikatele je embosovaná karta MasterCard s mezinárodní platností vybavená čipem. K jednomu úvěrovému účtu může klient získat libovolný počet kreditních karet například pro spolumajitele firmy, jednatele nebo své zaměstnance.

Kreditní karta pro podnikatele získala první místo v soutěži Zlatá koruna 2005.

Platební karty využívá v současné době více než 210 tisíc malých a středních podniků a podnikatelů, což představuje 80 procent z celkového počtu.

Marie Petrovová
Tisková mluvčí KB