Zájem o hypotéku PROGRES odpovídá očekávání

PRAHA, 13. června 2002 – Zájem klientů o hypotéku PROGRES, která nabízí snížené počáteční splátky, odpovídá očekávání. O tento produkt se zajímá zhruba dvacet procent klientů Českomoravské hypoteční banky. „Od doby, kdy jsme produkt uvedli na trh, uplynulo jen několik týdnů, tedy doba krátká na definitivní hodnocení. Většina hypoték PROGRES je v přípravě. Přesto na zájmu klientů vidíme, že je tento produkt oslovil. Náš odhad, že v ČR existuje řada rodin, které mají hypotéku těsně za hranicí dostupnosti a PROGRES jim umožní bydlet, byl evidentně správný,“ říká k tomu člen představenstva ČMHB Jan Sadil.

U hypotéky PROGRES klienti na začátku platí nižší splátky (o zhruba 25 % proti standardní hypotéce), které se postupně zvyšují. Znamená to, že rodina, která by na standardní splátky dnes neměla dost peněz, si bydlení s hypotečním úvěrem PROGRES může dovolit. Ani zvýšené splátky v budoucnu nejsou problémem, protože jejich růst bude kompenzován růstem nominálních mezd. V případě hypoteční půjčky, jejíž standardní splátka by činila 8000 Kč, tak PROGRES klientovi dovoluje začít na přibližně 6000 Kč a končit na 11 500 Kč. Jeho nominální mzda však mezitím při uvažované konzervativní tříprocentní valorizaci stoupne například z 15 000 Kč na zhruba 27 000 Kč.

Českomoravská hypoteční banka, a. s. je jedinou specializovanou hypoteční bankou v ČR.
V počtu poskytnutých hypotečních úvěrů zaujímá ČMHB první místo na trhu.
Za první čtvrtletí roku 2002 ČMHB poskytla 986 hypotečních úvěrů v objemu 1,05 miliardy Kč.