Zájem o charitativní kalendáře Konta Bariéry mezi veřejností roste

Již třetím rokem představuje prodej charitativních stolních kalendářů firmám a veřejnosti doplňkový zdroj příjmů Konta BARIÉRY. V porovnání s předchozím ročníkem stoupl prodej kalendářů pro rok 2008 o 54% (dle počtu prodaných kusů) a celkový výtěžek v Kč dokonce o 82%. Konkrétně se prodalo téměř 7 800 ks kalendářů a finanční příjem pro Konto Bariéry činil 217 tis. Kč.

O projektu Stolních kalendářů

Projekt stolních kalendářů Konta Bariéry existuje jen za podpory silné finanční instituce BAWAG Bank CZ a.s. a Nakladatelství HELMA, největšího výrobce kalendářů v ČR. Příjem z prodeje stolních kalendářů byl již tradičně věnován na nákup školních pomůcek pro zdravotně postižené děti (stejně jako u nástěnných kalendářů Konta Bariéry, propagujících české výtvarné umění). Prodejní cena bez DPH u malého kalendáře byla ve výši 38 Kč a u velkého kalendáře 66 Kč.

Soutěž „Děti malují pro Konto Bariéry“

Základ obrazové části malých stolních kalendářů (pro domácnosti) tvořily opět nejlepší z prací zaslaných do celostátní dětské výtvarné soutěže „Děti malují pro Konto Bariéry". Základ obrazové části velkých stolních kalendářů tvořil výběr z prací téměř osmi tisíců dětí ve věku 3 – 15 let, které se zapojily do tří celostátních soutěží, pořádaných Domem dětí a mládeže v Šumné na Znojemsku. Kalendáře byly k dostání v síti prodejen papírnictví a ve vybraných knihkupectvích na celém území republiky. Část z celkového nákladu kalendářů byla nabízena k přímému odkoupení podnikatelským subjektům, úřadům a institucím.