Zájem investorů o služby Asset Managementu Raiffeisenbank roste, převládají konzervativní investice

[Tisková zpráva] Po předchozí stagnaci dochází v letošním roce k výraznému nárůstu zájmu klientů o správu jejich aktiv. Raiffeisenbank jako jedna z prvních bank zpřístupňuje svým klientům speciální aplikaci umožňující náhled na jejich portfolio přes internet.

Individuální investoři v letošním roce výrazně zvýšili svůj zájem o produkty poskytované v rámci Asset Managementu. „Meziroční nárůst majetku v naší správě přesáhl 40%, momentálně spravujeme aktiva v objemu přes devět miliard korun,“ uvedl ředitel Asset Managementu Raiffeisenbank Michal Ondruška. „Investoři opět nacházejí cestu k finančním instrumentům, k růstu přitom dochází prakticky ve všech námi obhospodařovaných segmentech, od podílových fondů až po individuální mandáty,“ dodal.

Klienti jsou podle něj při svých investicích spíše opatrní, obava investorů více riskovat stále přetrvává. Investoři tak vyhledávají především konzervativní formy obhospodařování majetku, kterým nahrávají i současný vývoj cen dluhopisů. „Aktuální vývoj na finančních trzích však podle našeho názoru naznačuje spíše opačné trendy, tj. podhodnocené akcie a nadhodnocené dluhopisy a to zejména delších splatností, v tomto smyslu aktuálně přeskupujeme i námi obhospodařovaná portfolia,“ uvedl Michal Ondruška.

Raiffeisenbank v těchto dnech přináší klientům novinku, která jim výrazně zjednoduší přístup k jejich portfoliu. „Klientům nabídneme aplikaci AMS-WEB, tj. zpřístupnění náhledu na portfolia přes internet. Naši klienti tak získají 24hodinový a neomezený přístup ke svému portfoliu,“ uvedl Michal Ondruška s tím, že tato služba není na českém trhu standardem.

Klient tak dostane možnost kdykoliv nahlédnout na stav svého portfoliového účtu, bude mít k dispozici podrobný přehled aktuálně držených pozic v investičních instrumentech, včetně tržního ocenění a realizovaných transakcí, samozřejmostí je porovnání výkonnosti portfolia s benchmarkem, včetně dalších důležitých parametrů pro sledování relativního výkonu portfolia, jako je např. ukazatel Beta, Tracking Error, Sharpe Ratio a mnoho dalších. „Klienti tak získávají přístup k profesionálním nástrojům správy majetku využívanými přímo našimi portfolio managery,“ uzavřel Michal Ondruška.