Zájem Čechů o pojištění k finančním produktům roste

[Tisková zpráva] V loňském roce byl zaznamenán rekordní zájem Čechů o pojištění k finančním produktům.

Z údajů společnosti Cetelem vyplývá, že devět z deseti klientů si k Osobní půjčce zažádalo o pojištění schopnosti splácet a že u téměř každé kreditní karty chtěli klienti pojištění pro případ jejího zneužití.

Češi se chtějí dlouhodobě ochránit proti nečekaným událostem, a proto jsou ochotni si ke svým finančním produktům sjednat i pojištění, uvedl Darek Filip, ředitel Útvaru rozvoje obchodních aktivit společnosti Cetelem. Největší zájem byl v loňském roce tradičně o pojištění schopnosti splácet, o které si k Osobní půjčce Cetelem zažádalo přes 90 % našich klientů, dodal D. Filip. Nejčastějším důvodem byla ochrana proti případné pracovní neschopnosti, trvalé invaliditě, smrti a v neposlední řadě ztráta zaměstnání. Dokonce každý čtvrtý klient měl zájem uzavřít si pojištění pro svého partnera.

U nákupů zboží na splátky v síti obchodních partnerů vzrostl zájem o pojištění o více než polovinu. Češi si oblíbili i úrazové pojištění, které si uzavírali pro případ hospitalizace, plné invalidity a úmrtí následkem úrazu. U kreditních karet vydávaných naší společností si jejich držitelé v 86 % zažádali o pojištění pro případ zneužití, ztráty nebo odcizení dokladů, uzavřel D. Filip.

Nabídka pojištění společností Cetelem:

a) pojištění k úvěrovým produktům

• pojištění schopnosti splácet

• pojištění pro případ zneužití kreditní karty

• pojištění prodloužené záruky ke kreditní kartě

b) pojištění vozidla

• pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla (povinné ručení)

• havarijní pojištění vozidel (kasko)

c) individuální a doplňková pojištění

• úrazové pojištění