Zahájení on-line sjednávání úvěrového pojištění

Úvěrové pojištění KÚP EGAP lze sjednat přímo po internetu Klienti Komerční úvěrové pojišťovny EGAP sami spravují portfolia svých pojistek

Úvěrové pojištění bylo v české ekonomice především vnímáno jako nástroj zajištění velkoobjemových exportních akcí. Nyní tento principem jednoduchý ekonomický nástroj, který zajistí zaplacení prakticky jakéhokoliv obchodu pokud odběratel z důvodů finanční tísně neplatí nebo například zkrachuje, je přístupný i malým a středním podnikům pro nejběžnější obchody. Sjednání pojištění zaplacení vydaných faktur je navíc k dispozici kompletně prostřednictvím internetu.

I návrh smlouvy a kalkulace on-line

On-line komunikace mezi klientem a Komerční úvěrovou pojišťovnou EGAP, a.s. je určena jak pro uzavírání, tak i pro průběžné revidování portfolia odběratelů a průběhu čerpání úvěrových limitů.

Sjednání pojištění přes internet

Zájemce na počátku zadá data do interaktivního formuláře na internetu a obratem získává doporučení nejvhodnějšího produktu, konkrétního typu úvěrové pojistky. Zároveň s tím obdrží elektronickou cestou i návrh smlouvy o úvěrovém pojištění, přehledné obchodní podmínky a především kalkulaci pojistného a návrh výše spoluúčasti při vzniku pojistné události. Zájemce o úvěrové pojištění má po prvním kroku třicetidenní lhůtu na rozmyšlenou a na uzavření rámcové smlouvy o úvěrovém pojištění.

e-ONLINE – přehled o průběhu pojištění 365 dní v roce

Jakmile má klient smlouvu uzavřenou, získá přístup do všech potřebných informačních systémů po internetu. Přičemž má několik oblastí, kde jsou mu neustále k dispozici informace o průběhu pojištění. Získává tak přehled o pojistných smlouvách, o portfoliu svých odběratelů, kde má možnost upravovat a optimalizovat rozmístění vydaných úvěrových limitů. Dále získává přístup k zadávání výše realizovaného obratu u pojištěných obchodů a na základě jednoduchého výpočtu získává zpět výši pojistného. V neposlední řadě získává přístup k informacím o pojistných událostech a jejich stavu a přehled o předpisu a placení pojistného, které se přitom obvykle pohybuje v relaci promile z fakturovaných částek.