Začíná volba nejlepšího Obchodníka roku 2011

[Tisková zpráva] Startuje hlasování veřejnosti devátého ročníku soutěže GE Money Bank Obchodník roku.

Dnes začal devátý ročník soutěže GE Money Bank Obchodník roku 2011.  Zákazníci mají možnost hlasovat pro svého nejoblíbenějšího obchodníka až do 29. února 2012. Nejlepší obchodníci v 11 oborových kategoriích včetně absolutního vítěze a nositele titulu „GE Money Bank Obchodník roku 2011“ budou slavnostně vyhlášeni na přelomu března a dubna 2012.

„Novinkou letošního ročníku jsou změny ve způsobu hlasování veřejnosti, které mají za cíl zejména zvýšit jeho transparentnost. Každý účastník hlasování může nově hlasovat pouze jednou z emailové adresy a zaslat pouze jeden SMS hlas,“ říká Pavel Zúbek, tiskový mluvčí GE Money Bank, a dodává: „Hlasovat a zapojit se do soutěže o hlavní cenu, platební kartu GE Money Bank s věrnostním programem bene+ a 100 000 Kč, mohou zájemci na www.obchodnik-roku.cz.“

Ocenění GE Money Bank Obchodník roku je barometrem kvality českého maloobchodu, který si během osmi let své existence získal respekt mezi obchodníky, zástupci médií a především samotnými spotřebiteli, kterým pomáhá snáze se orientovat v široké nabídce maloobchodu.

Hlasování veřejnosti

Po dobu tří měsíců, od 28. listopadu 2011 do 29. února 2012, bude probíhat SMS a internetové hlasování na stránkách www.obchodnik-roku.cz, z jehož výsledků vzejde držitel titulu GE Money Bank Obchodník roku 2011 – Cena veřejnosti. Po celou dobu hlasování budou na webových stránkách ocenění k dispozici průběžné výsledky. Seznam cen, které na účastníky hlasování čekají v jednotlivých týdnech, je k dispozici rovněž na www.obchodnik-roku.cz.

Ve snaze posílit bezpečnost hlasování a zvýšit jeho transparentnost provedla letos GE Money Bank několik změn v pravidlech hlasování veřejnosti:

•    Hlasující letos už nebudou dávat obchodníkům body ani známky a v každé kategorii budou vybírat pouze jednoho obchodníka, kterému dají svůj hlas.

•    Po vyplnění a odeslání formuláře bude každému hlasujícímu automaticky na jím vyplněnou e-mailovou adresu zaslána žádost o potvrzení hlasování. Pro úplnost hlasování musí každý hlasující tuto žádost potvrdit. Hlasování, které není potvrzeno přes e-mail, není platné.

•    Hlasovat na internetu může každý hlasující maximálně jednou za dobu konání soutěže, tedy z jedné e-mailové adresy je možné potvrdit maximálně jedno hlasování za dobu konání soutěže.

•    Hlasovat prostřednictvím SMS může každý hlasující maximálně jednou za dobu konání soutěže, tedy z jednoho telefonního čísla je možné hlasovat maximálně jednou za dobu konání soutěže.

Hlasování v oborových kategoriích

Výběr vítězů jedenácti oborových kategorií proběhne na základě expertního výzkumu realizovaného nezávislou společností Incoma Gfk v době od prosince 2011 do ledna 2012. Tyto oborové kategorie jsou:

1.    Nediskontní obchodní řetězec roku (samoobsluhy, hypermarkety, supermarkety)

2.    Diskont roku

3.    Prodejce drogistického zboží roku

4.    Prodejce elektro roku

5.    Hobbymarket roku

6.    Prodejce oděvů roku

7.    Prodejce obuvi roku

8.    Prodejce sportovního oblečení a vybavení roku

9.    Prodejce nábytku roku

10.    Internetový obchod roku

11.    Zvláštní cena – Specializovaný obchod roku – bude vybrán jeden vítěz z následujících oblastí: prodejce zboží pro krásu a zdraví, prodejce hraček, zboží pro zábavu a volný čas, potřeb pro chovatele, autodílů a zboží pro domácnost

Absolutní vítěz GE Money Bank Obchodník roku 2010

Absolutní vítěz a držitel titulu „GE Money Bank Obchodník roku 2011“ bude určen na základě obou dvou nezávislých forem hlasování – tedy na základě výzkumu veřejného mínění společností Incoma GfK (váha 70 %) a hlasováním veřejnosti pomocí SMS a internetového formuláře (váha 30 %).

Vítězové oborových kategorií, Ceny veřejnosti a držitel titulu GE Money Bank Obchodník roku 2011 budou zveřejněni během slavnostního večera na přelomu března a dubna 2012.