V průměru 1,6 obchodu denně začalo v roce 2004 poskytovat služby splátkového prodeje s GE Capital Multiservis

Nákup na splátky s GE Capital Multiservis nebyl nikdy tak jednoduchý. Během letošního roku došlo k výraznému omezení množství požadovaných dokladů, zrychlil se proces žádosti o úvěr, odpadla povinnost dokládat výši příjmu a navíc se výrazně rozrostla síť obchodů, kde mohou spotřebitelé nakupovat na splátky s GE Capital Multiservis.

Ke konci listopadu letošního roku mohli spotřebitelé nakupovat na splátky s Multiservis úvěrem a nákupní úvěrovou O.K. kartou v 6 353 obchodech po celé České republice. Držitelé O.K. karty se navíc nemusejí omezovat v nakupování ani na Slovensku – zde je uvítá 1 972 obchodů. Jen za poslední rok se rozšířila síť partnerů GE Capital Multiservis o 548 obchodních míst, což znamená, že během období do konce listopadu zahájilo prodej na splátky s GE Capital Multiservis v průměru 1,6 obchodníků denně.

Možnost nákupu na splátky se rozšířila také na Internetu. Ke konci listopadu letošního roku evidoval GE Capital Multiservis 59 internetových obchodů, ve kterých mohli spotřebitelé platit nákupní úvěrovou O.K. kartou nebo prostřednictvím Internetového Multiservis úvěru.

Snažíme se zjednodušit a zpřístupnit naše produkty široké vrstvě spotřebitelů. I proto jsme v první polovině letošního roku jako první splátková společnost zrušili povinnost dokládat potvrzení o výši příjmu spotřebitele a nadále se snažíme zkvalitňovat síť partnerů, u kterých jsou naše produkty dostupné, uvedl Jiří Pathy, předseda představenstva a generální ředitel společnosti GE Capital Multiservis.

Díky rozvoji sítě partnerů je dnes možné nakupovat na splátky takřka cokoli. Z hlediska komodit jsou samozřejmostí nákupy bílé a hnědé techniky, mobilních telefonů, kancelářské techniky či nábytku. Nechybí ovšem ani obchody s mysliveckými potřebami, stavební technikou, hudebními nástroji a dalším zbožím.

Stále častěji se prosazují nákupy na splátky v obchodech se zahradní technikou a potřebami pro volný čas stejně jako nákupy dovolené. Do budoucna se zcela jistě začne ve větší míře využívat splátkového prodeje při nákupu značkového oblečení, uvedl dále Jiří Pathy.

Šíře sortimentu, kterou lze nakoupit na splátky, je velmi pestrá. Kromě tradičních sortimentů, jako je bílá a hnědá technika, elektronika, nábytek, vybavení kanceláře a různých domácích potřeb, jsou poměrně výrazně zastoupeny i velmi netradiční sortimenty.

Zákazníci GE Capital Multiservis mohou například v České republice nakupovat:

• v přibližně dvou stech obchodech hračky, kočárky, klenoty či hudbu a knihy;
  • v přibližně třech stech obchodech obuv či sanitární techniku;
  • v přibližně čtyřech stech obchodech textil a oděvy, sportovní potřeby, osvětlení, podlahové krytiny, zahradní techniku a nejrůznější sortiment z oblasti „Do it yourself“.

Ani obchody, které mají v relativním vyjádření v celkovém počtu obchodů nejmenší zastoupení, přitom nejsou zákazníkům nedostupné. Zboží z oboru myslivosti, stavební techniky, oční optiky, hudebních nástrojů, auto-moto potřeb či kosmetiky a drogerie mohou zakoupit spotřebitelé v několika desítkách obchodů po celé České republice.

Zajímavé jsou pro nás i další segmenty trhu – například financování svateb či opravy automobilů. GE Capital Multiservis průběžně sleduje a vyhodnocuje případný zájem spotřebitelů o úvěrové financování v těchto oblastech. Pokud překročí poptávka po našich produktech určitou minimální hranici, jsme připraveni vstoupit v těchto segmentech na trh v horizontu několika málo měsíců.

Eva Chaloupková
manažerka externí komunikace GE Capital Multiservis