Za první čtyři měsíce roku 2007 profinancovala společnost GE Money Auto automobily v hodnotě 2,6 miliardy korun

Prostřednictvím společnosti GE Money Auto si lidé od ledna do dubna 2007 pořídili celkem 12 723 automobilů v souhrnné pořizovací ceně více než 2,6 miliardy korun. Společnost GE Money Auto, lídr trhu financování ojetých automobilů, registruje rovněž stále výrazný nárůst zájmu o financování nových automobilů. Celková hodnota nových vozů financovaných společností GE Money Auto v prvních čtyřech měsících letošního roku vzrostla meziročně o více než 63 %.

Společnost GE Money Auto, která v roce 2006 financovala koncovým zákazníkům nejvíce automobilů, potvrzuje svoje postavení na trhu. Během prvních čtyř měsíců roku 2007 bylo jejím prostřednictvím pořízeno celkem 12 723 automobilů, což je o 8 % více než ve stejném období loňského roku. Celková hodnota pořízených automobilů dosáhla hodnoty 2,6 miliardy korun, což je o téměř 20 % více než ve stejném období roku 2006. 85 % z celkového počtu automobilů bylo financováno spotřebitelským úvěrem autoCREDIT, který je v České republice nejvyužívanějším úvěrovým produktem pro nákup vozu.

"Od ledna do dubna 2007 bylo prostřednictvím GE Money Auto pořízeno více než 1500 nových automobilů, což je o 59 % více než ve stejném období loňského roku. Celková hodnota nových vozů přesáhla částku 603 miliónů korun, což v meziročním srovnání znamená nárůst o více než 63 %,“ uvedl Milan Beutl, předseda představenstva a generální ředitel GE Money Auto.

Společnost GE Money Auto, která v letošním roce slaví desetileté výročí vstupu na český trh, financovala v roce 2006 nejvíce vozů koncovým uživatelům – celkem 38 794. Jejich celková pořizovací cena přitom dosáhla téměř 7,5 miliard korun. Více než 86 % všech automobilů bylo financováno účelovým úvěrem autoCREDIT.