Síť pravidelných spojení z Letiště Praha rozšíří Ryanair o novou linku na letiště Frankfurt-Hahn

Největší evropský nízkonákladový dopravce Ryanair zahájí provoz na nové lince z Prahy. Od 27. října bude letadlo v barvách této společnosti spojovat naše hlavní město s německým letištěm Frankfurt-Hahn. Cestující budou moci využít pravidelné spojení 2 x týdně – v pondělí a v pátek. Společnost Ryanair, která na tuto linku nasadí zcela nové letadlo typu Boeing 737-800, očekává, že v průběhu prvního roku provozu na této lince přepraví 30 000 cestujících.

Vrchní ředitel Správy Letiště Praha pro Letecký obchod a řízení majetku Jiří Pos při této příležitosti řekl: „Ryanair zahájil provoz na Letišti Praha 7. listopadu 2007, kdy začal sedmkrát týdně létat na trase Praha – Dublin. Tohoto velmi úspěšného leteckého spojení do dnešního dne využilo již více než 58 tisíc cestujících. Celkový počet pasažérů do irské metropole tak během prvních sedmi měsíců provozu meziročně stoupl o 38 % a Dublin se zařadil mezi deset nejpopulárnějších destinací.“

Tomasz Kulakowski, Sales & Marketing Manager pro střední Evropu společnosti Ryanair uvedl: „Nová linka na letiště Frankfurt-Hahn poskytne výraznou úsporu cestujícím. Všichni, kdo by rádi ochutnali originální německé pivo nebo vyrazili za levnými nákupy, by neměli otálet a rezervovat letenky za výhodné ceny na www.ryanair.com.“; Tomasz Kulakowski dále potvrzuje, že v době, kdy řada leteckých společností zvyšuje palivové příplatky, Ryanair nadále hodlá garantovat nejnižší ceny letenek pro lety z Prahy bez jakýchkoli palivových příplatků.

Nová pravidelná linka na letiště Frankfurt-Hahn doplní stávající spojení do 9 německých destinací o další letecké spojení, které reaguje na poptávku cestujících po nízkonákladových letech. Německo se dlouhodobě drží na druhém místě v žebříčku nejpopulárnějších zemí. V loňském roce bylo mezi Prahou a německými destinacemi přepraveno více než 1 127 000 cestujících. Nabídka low cost společností pro oblast Německa se doposud omezovala na spoje do Dortmundu a do Kolína nad Rýnem. Počet cestujících přepravených na nízkonákladových linkách do Německa představoval 15% podíl z celkového počtu cestujících. Lze předpokládat, že novou linku Ryanairu budou využívat zcela noví pasažéři a že přispěje k dalšímu rozvoji letecké dopravy z Letiště Praha.

„Ryanair využije na nově operované lince tříletý systém slev, které Správa Letiště Praha nabízí v rámci podpory nových leteckých spojení podle pravidel standardního a veřejně publikovaného incentivního programu. Motivační program garantuje dopravcům, kteří začnou operovat pravidelné lety do nové destinace, slevu z přistávacích poplatků ve výši 75 % po dobu prvního roku, 50 % ve druhém a 25 % ve třetím roce provozu,“ vysvětluje výkonný ředitel Správy Letiště Praha pro Letecký obchod a řízení produktu Stanislav Zeman a dodává: „Účelem těchto slev je motivovat dopravce ze všech segmentů letecké dopravy k rozšiřování sítě linek z Letiště Praha. Toto zvýhodnění nových linek je doprovázeno marketingovou podporou, jež zahrnuje nabídku společných reklamních kampaní a nejrůznějších co-brandových aktivit.“