Z kreditních karet Citibank lze získat hotovost bez poplatků

Od ledna 2005 rozšiřuje Citibank a.s. služby spojené se Citibank kreditními kartami o možnost převodu peněz z úvěrového limitu karty na libovolný klientem zvolený účet. Finanční prostředky mohou přitom být poslány klientovi okamžitě, jsou úročeny zvýhodněnou úrokovou sazbou a klient za získání hotovosti neplatí bance žádné další poplatky. Nyní tak lze kreditní kartou nejen platit v obchodě, ale také získat hotovost, a to, na rozdíl od výběru z bankomatu, bez poplatku .

Klientovi stačí, aby zavolal na zákaznickou linku Citibank, kde se dozví, jak velkou částku může čerpat pomocí tzv. hotovostního programu splátek ke kreditní kartě. Ta se odvíjí od klientova disponibilního úvěrového limitu, přičemž minimální objem transakce činí pět tisíc korun. Zároveň si klient zvolí délku splácení (6 až 24 měsíců) a banka mu ihned pošle peníze na libovolný účet.

O takto poskytnutý úvěr se poté sníží disponibilní kreditní limit na kartě, stejně, jako kdyby částku vybral pomocí bankomatu. U takto poskytnuté hotovosti se neplatí žádné poplatky a není potřeba žádné papírové žádosti nebo potvrzení.

Touto unikátní službou vycházíme vstříc majitelům kreditních karet, kteří z různých důvodů potřebují čerpat hotovost. Ne vše lze samozřejmě zaplatit kartou. V takovém případě klientovi stačí jen zavolat na CitiPhone a my mu peníze můžeme okamžitě poslat na určený účet, a to i když není veden u Citibank. Díky úvěru si může klient nastavit individuální splátkový kalendář a navíc ušetřit na poplatcích za výběr hotovosti. uvedl manažer Citibank pro kreditní karty Vít Růžička.

K takto vyčerpané částce se váže zvýhodněná úroková sazba, která v současnosti začíná již na 9,99 %.

Hotovostní program splátek ke kreditní kartě navazuje na úspěšný produkt Citibank – Individuální program splátek. Tato služba, která je na českém trhu ojedinělá, kombinuje výhody kreditní karty a běžného bezhotovostního úvěru. Prostředky čerpané touto formou jsou úročeny výrazně nižší úrokovou sazbou, než nabízí standardní kreditní karta a navíc si klient může nastavit splátkový kalendář dle vlastních potřeb, a to od 3 do 24 měsíců. Na rozdíl od hotovostního programu splátek, tento způsob není třeba dojednávat dopředu. Po zaplacení kartou lze jednoduše zavoláním na zákaznickou linku CitiPhone domluvit pouze rozložení splátek.

Citibank a.s. nabízí stříbrnou a zlatou kreditní kartu. Obě jsou opatřeny na přední straně fotografií držitele a natištěným podpisem, což zvyšuje jejich bezpečnost. Navíc nabízejí nejdelší bezúročné období na českém trhu, a to až 55 dní.

Celosvětově je Citibank s více než 180 miliony vydaných bankovních kreditních karet největším vydavatelem kreditních karet na světě. Citibank kreditní karta je přijímána ve více než 40 000 prodejních místech v České republice a jejich počet denně roste. Po celém světě jsou Citibank kreditní karty přijímány u více než 25 milionů obchodníků. V České republice se Citibank počtem vydaných kreditních karet pohybuje okolo třetího místa na trhu.

Andrea Machálková
Communications Executive, Citibank a.s.