Z bankomatů České spořitelny lidé vybrali před Vánocemi přes 20 mld. Kč

Od 1. - 23. prosince minulého roku provedli občané v bankomatech České spořitelny 10,4 mil. transakcí a vybrali celkem 20,3 miliardy Kč. Jde o meziroční nárůst počtu transakcí o cca 165,000 transakcí a o meziroční nárůst objemu o jednu miliardu Kč.

Od 1. – 23. prosince 2005 klienti České spořitelny v rámci dobíjení kreditu mobilních telefonů v bankomatech ČS provedli 179,000 transakcí (meziroční nárůst o cca 17,000 transakcí). Za dobití kreditu svých mobilů utratili v tomto období 54,8 mil. Kč, což je o 3,4 mil. Kč více než před Vánocemi v roce 2004. V průběhu roku bývá špička u služby dobíjení kreditu mobilů také na svátek sv. Valentýna.

Česká spořitelna, která provozuje zhruba 1070 bankomatů a zaujímá tak 40% podíl na trhu v ČR, průběžně rozšiřuje funkčnosti svých bankomatů. V minulém roce zprovoznila ČS jako první banka v ČR bankomat pro nevidomé klienty. Nyní mají klienti k dispozici již 38 těchto bankomatů po celém území ČR. Všechny bankomaty České spořitelny již nyní přijímají i čipové karty. Bankomaty ČS poskytují informace o zůstatku na účtu klienta nebo o počtu nasbíraných bodů v Bonus programu za platby kartou. Umožňují finanční transakce jako výběr hotovosti, zadávání jednorázových platebních příkazů a dobíjení kreditu mobilních telefonů.