Wüstenrot vydá další tranši pětiletých HZL za 70 mil Kč, výnos 4,55 % p. a.

Wüstenrot hypoteční banka a.s. jako emitent společně s Českou spořitelnou, a.s. jako vedoucím manažerem a bookrunnerem stanovila podmínky vydání zbývajících hypotečních zástavních listů v celkové jmenovité hodnotě 70 mil. Kč z emise vydané dne 11. 5. 2005 v rámci svého dluhopisového programu.

Wüstenrot hypoteční banka a.s. společně s Českou spořitelnou, a.s. včera stanovila podmínky vydání zbývajících hypotečních zástavních listů první emise hypotečních zástavních listů společnosti Wüstenrot hypoteční banka a.s. s úrokovým výnosem 4,55 % p. a. a splatných v roce 2010, emitovaných v emisní lhůtě v rámci dluhopisového programu.

Zbývající hypoteční zástavní listy pětileté emise hypotečních zástavních listů Wüstenrot hypoteční banky a.s., nesoucí pevný úrokový výnos 4,55 % p. a., splatné v roce 2010, ISIN CZ0002000508 jsou vydávány v emisní lhůtě ve jmenovité hodnotě 70 milionů Kč k datu vydání 18. května 2006, v emisním kurzu 103,87 % jmenovité hodnoty, a to v rámci dluhopisového programu.

Jmenovitá hodnota od data emise 11. května 2005 vydaných hypotečních zástavních listů činila 800 mil. Kč. Celkový objem první emise může dosáhnout souhrnné jmenovité hodnoty 1.0 miliardy Kč s tím, že zbývající část emise může Wüstenrot hypoteční banka a.s. vydat v emisní lhůtě 24 měsíců od data emise nebo v dodatečné lhůtě, pokud se k tomu na základě tržních podmínek rozhodne. Vydáním těchto HZL dojde k naplnění celkové souhrnné jmenovité hodnoty první emise.

Hypoteční zástavní listy vydávané k datu vydání 18. května 2006 jsou plně umístěny vedoucím manažerem českým institucionálním investorům a emitent ani vedoucí manažer nepředpokládají jejich nabídku drobným investorům.

Hypoteční zástavní listy budou vydány v rámci první emise v rámci dluhopisového programu hypotečních zástavních listů, v rámci jehož je Wüstenrot hypoteční banka a.s. oprávněna vydávat jednotlivé emise až do celkové jmenovité hodnoty 6.0 mld. Kč, s dobou trvání programu maximálně pěti let a možností vydávat během doby trvání programu jednotlivé emise s dobou splatnosti do pěti let.

Hypoteční zástavní listy jsou kótovány na oficiálním volném trhu Burzy cenných papírů Praha, a.s.