WÜSTENROT poskytl v 1. pololetí úvěry v objemu o 50 % vyšším než loni

Praha, 24. července 2002 – O 40 procent navýšila stavební spořitelna Wüstenrot v 1. pololetí letošního roku počet uzavřených smluv, když uzavřela o 15 000 smluv o stavebním spoření více než za stejné období loni. Cílová částka uzavřených smluv dosáhla 8,5 mld. Kč, což je ve srovnání s rokem 2001 o 75,2 p­rocenta více.

Celkový počet klientů vzrostl od konce loňského pololetí o 13 % na 360 000. Celková cílová částka smluv zaznamenala nárůst o 20 % a činí 51,8 mld. Kč. Celkové vklady klientů Wüstenrotu k 30. 6. 2002 činily 11,2 mld. Kč.
Přehled obchodních výsledků za 1. pololetí 2002
Ukazatel Celkem 2002/2001
Počet uzavřených smluv 52 000 +40 %
Cílová částka nově uzavřených smluv 8,5 mld. Kč +75,2 %
Celkový počet klientů k 30.6.2002 360 000 +13 %
Celková cílová částka smluv k 30.6.2002 51,8 mld. Kč +20 %
Celkové vklady klientů k 30.6. 2002 11,2 mld. Kč +24 %

V počtu uzavřených smluv a stavu smluv o stavebním spoření zaujímá Wüstenrot pátou příčku mezi stavebními spořitelnami v ČR. V úvěrové činnosti, především při poskytování překlenovacích úvěrů, jejichž podmínky se mohou výrazněji lišit od podmínek úvěrů ze stavebního spoření, se Wüstenrot zařadil již na třetí místo.

„V letošním roce jsme se programově soustředili zejména na potřeby zájemců o rychlé financování bydlení. Uzavřeli jsme celkem 5052 smluv o překlenovacím úvěru v objemu blížícím se 1 miliardě korun. To svědčí o tom, že se naše letošní nabídka – především pak zvýšení cílové částky u překlenovacího úvěru KONSTANTA – setkala s poptávkou klientů,“ uvedl JUDr. Pavel Pektor, člen představenstva společnosti.

Za 1. pololetí 2002 vytvořila stavební spořitelna Wüstenrot zisk 47,8 mil. Kč. Loňský celkový zisk tak již překročila o 36 %. Rovněž bilanční suma vykazuje stabilní přírůstek a ke konci pololetí dosáhla 12,2 mld. Kč.

Wüstenrot poskytuje novou službu – expresní úvěr

Od začátku července nabízí stavební spořitelna Wüstenrot svým klientům možnost získání úvěru do 48 hodin od přijetí žádosti. Tato nadstandardní služba se týká jak úvěrů ze stavebního spoření, tak úvěrů překlenovacích.

Výše úhrady za poskytnutí úvěrů ze stavebního spoření se nemění a expresní vyřízení těchto úvěrů není zpoplatněno. U překlenovacích úvěrů, které jsou poskytovány zdarma, činí výše úhrady za expresní úvěr 1 % z výše úvěru požadovaného ke smlouvě o stavebním spoření, a to nejméně 500 Kč a nejvýše 3000 Kč. Expresní úvěr vyřizuje Wüstenrot do 48 hodin od přijetí kompletní žádosti o úvěr a o schválení úvěru je zákazník vyrozuměn buď poštou nebo ještě rychleji zprávou na e-mailovou adresu případně SMS zprávou na mobilní telefon.

O expresní úvěr může požádat klient, jehož úvěr nepřesahuje 250 000 Kč u překlenovacího úvěru nebo 300 000 Kč u úvěru ze stavebního spoření. Expresně lze vyřídit i překlenovací úvěr zcela nového klienta, který podává žádost o úvěr společně s návrhem na uzavření smlouvy o stavebním spoření.