Winterthur penzijní fond připíše za rok 2005 zhodnocení ve výši 3,74 %

Praha, 1. června 2006 – Valná hromada Winterthur penzijního fondu rozhodla o výši zhodnocení za uplynulý rok. Klientům tak nejsilnější penzijní fond v ČR připíše zhodnocení ve výši 3,74 %. Jde o zhodnocení, které převyšuje inflaci a svou výší odpovídá situaci na kapitálových trzích. V porovnání se zhodnocením za rok 2004 jde o nárůst o 0,6 procentního bodu.

„Nárůst zhodnocení z loňských 3,11 % na letošních 3,74 % se podařil zejména díky zvýšení efektivity investičních aktivit,“ řekl generální ředitel Winterthur pro Českou republiku a Slovensko Petr Žaluda.

„Winterthur penzijní fond se drží strategie dlouhodobě přibližně vyrovnaného zhodnocení. Zároveň s tím investujeme konzervativně a s rozvahou, abychom minimalizovali rizika ztráty a ochránili prostředky našich klientů,“ vysvětlil Petr Žaluda. „Právě transparentností a vysokou kvalitou správy svěřených prostředků jsme si dokázali získat důvěru klientů,“ dodal.

Winterthur penzijní fond je největším penzijním fondem na českém trhu podle objemu spravovaných aktiv (ke konci roku 2005 šlo o 26,3 miliardy Kč). Vedoucí pozici si dlouhodobě udržuje také v oblasti spolupráce se zaměstnavateli. Ti přispívají zhruba třetině všech klientů, kteří mají uzavřenou smlouvu o penzijním připojištění.