Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group: Valná hromada schválila výrazné zvýšení dividendy o 34 procent na 1,10 eur

[Tisková zpráva] 17. řádná valná hromada Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group, která se uskutečnila 16. dubna 2008 ve vídeňské Stadthalle, schválila dividendu za uplynulý obchodní rok 2007 ve výši 1,10 eura na akcii. Tato dividenda převyšuje o 28 centů – tedy o 34,1 procent – dividendu, vyplacenou za obchodní rok 2006 ve výši 82 centů na akcii. Dividenda bude vyplacena 28. dubna 2008.

Akcionáři jednomyslně resp. s velkou většinou schválili zprávu představenstva i dozorné rady spolu s ostatními body programu. Ze zprávy generálního ředitele Dr. Güntera Geyera o koncernové uzávěrce za rok 2007, přednesené v rámci dnešní valné hromady, byl pořízen záznam, který bude od zhruba 17.00 hod. k dispozici na Internetu na adrese www.viennainsu­rancegroup.com > Investor Relations > Hauptversammlun­g 2008.

Vienna Insurance Group se sídlem ve Vídni je předním rakouským pojišťovacím koncernem v zemích střední a východní Evropy. Mimo kmenového trhu v Rakousku je Vienna Insurance Group prostřednictvím podílů na pojišťovnách aktivní v Albánii, Bělorusku, Bulharsku, České republice, Estonsku, Gruzii, Chorvatsku, Lichtenštejnsku, Litvě, Lotyšsku, Maďarsku, Makedonii, Německu, Polsku, Rumunsku, Rusku, na Slovensku, v Srbsku, Turecku a na Ukrajině. Kromě toho má pobočky v Itálii a ve Slovinsku.

Koncern je na rakouském trhu zastoupen na burze kótovanou Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group, Donau Versicherung, Sparkassen Versicherung* a Bank Austria Creditanstalt Versicherung. Dále vlastní podíly společností Wüstenrot Versicherung.

* za podmínky schválení příslušnými úřady