Vyzkoušejte si on-line investování do akcií

Společnost Fio, burzovní společnost, a.s. nabízí zájemcům možnost vyzkoušet si zdarma fungování aplikace e-Broker, která umožňuje investovat a obchodovat s akciemi na kapitálových trzích ČR, USA a SRN. K otevření demoúčtu v aplikaci e-Broker stačí zaregistrovat se na adrese www.fio.cz.

Zřízením demoúčtu získají zájemci k dispozici stejnou aplikaci a funkce jaké používají reálně investující klienti, pouze s tím rozdílem, že nemohou podávat prodejní a nákupní pokyn. Také nabídka některých kurzů je záměrně zpožděna – v reálné aplikaci jsou však všechny kurzy zdarma a bez zpoždění.
Aplikace e-Broker je komplexním a zároveň jednoduchým nástroj pro investování na kapitálových trzích. Kromě vlastního nákupu či prodeje akcií e-Broker nabízí svým uživatelům také špičkové analytické funkce a kvalitní informační zázemí, které usnadňují rozhodování investorů. Právě informační a analytické nástroje spolu s možností investovat ve třech zemích z jednoho systému odlišují podle Jana Franeka, vedoucího divize rozvoje společnosti Fio, tuto aplikaci od nástrojů nabízených dalšími firmami.

Prostřednictvím demoverze v internetové aplikaci e-Broker vzniká možnost seznámit se s fungováním tohoto systému a sledovat dění na českých i zahraničních kapitálových trzích z vlastního počítače. Demoverze mimo jiné umožňuje atraktivní možnost sestavit si vlastní investiční portfolio a vyzkoušet si tak své investorské schopnosti. Uživatel demoverze si může vybrat cenné papíry, které považuje za perspektivní, vložit si je do svého portfolia a sledovat jejich vývoj – aplikace spočte u každé akcie její zhodnocení a také zhodnocení celého portfolia.

Samozřejmostí je mimo jiné možnost vyvolat si informace o historickém vývoji kurzu zadané společnosti dle časového období, srovnat vzájemně v jednom grafu vývoj dvou kurzů, např. indexu a zvolené společnosti, provést technickou analýzu atd.
Demoúčet slouží jako velmi dobrý pomocník pro začátečníky před opravdovým vstupem na burzu, pro zkušeného investora pak představuje možnost nezávazně si vyzkoušet špičkové analytické funkce a ověřit si, že je možné a výhodné mít přístup z jediné aplikace dokonce na 6 trhů (v ČR BCPP, RM-S, v USA NYSE, NASDAQ, AMEX a v Německu XETRA).

Zpuštění demoverze aplikace e-Broker má podle Franeka za cíl ukázat širší veřejnosti, že investování do akcií není složité či nedostupné. Franek k tomu dále dodává, že v ČR lze očekávat zvýšení objemu prostředků investovaných do akcií, přičemž nemalá část těchto prostředků bude na akciových trzích investována právě prostřednictvím elektronických systémů.