VYSOKÝ RATING PRO PIONEER INVESTMENTS OPĚT POTVRZEN

Skupina Pioneer Investments získala nové ocenění M2 od Fitch Ratings. Toto hodnocení je známkou vysoké kvality správců aktiv. Předchozí dva roky získala skupina Pioneer Investments hodnocení AM2+, které po zavedení nové ratingové stupnice odpovídá hodnocení M2.

Rating M2 platí pro centra skupiny Pioneer Investments v Miláně, Dublinu a Bostonu, která úspěšně splňují náročná kritéria. Společnosti s hodnocením M2 mají mimořádné schopnosti investičního řízení, které se odráží v úrovni jejich investorských služeb a zpravodajství. Celkové hodnocení vychází z výsledků jednolitvých kategorií, mezi které patří řízení rizik a kontrola, správa portfolia a investic či využité technologie.

Hodnocení pro rok 2007 souvisí s aktualizací kritérií společnosti Fitch Ratings, která zahrnuje zavedení nové ratingové stupnice. V této souvislosti došlo i k přepočtu předchozích ratingů z původní výsledkové listiny.