Výsledky Raiffeisen stavební spořitelny i nadále se stoupající tendencí

Dnes oznámila Raiffeisen stavební spořitelna a.s. (RSTS), že v září dosáhla historického rekordního výsledku cílové částky u nových smluv včetně navýšení, když překročila hranici 3 miliard korun. Je to nejvyšší suma v tomto ukazateli, které RSTS dosáhla v jednom kalendářním měsíci za dobu své existence. Zajímavé výsledky vykazuje i v denních nárůstech žádostí o úvěry – největší zájem je o vlajkový produkt Nízká hyposplátka, který nabízí nejvýhodnější podmínky na trhu stavebního spoření.

„Za pozitivními výsledky, které vykazujeme, stojí zejména zájem o úvěr Nízká hyposplátka, který stále narůstá. Nízká hyposplátka má výsadní postavení na trhu stavebního spoření a v současné době nemá v oblasti úvěrů na bydlení konkurenci,“ sdělil Tomáš Vášáry, marketingový ředitel Raiffeisen stavební spořitelny a.s.

Od ledna do konce září 2007 uzavřela RSTS více než 73 tisíc nových smluv včetně navýšení. V meziročním srovnání došlo k nárůstu, a to téměř o 43 % (v období leden až září 2006 uzavřela přes 51 tisíc smluv). Jen v měsíci září uzavřela stavební spořitelna 9 051 nových smluv včetně navýšení, což je zatím nejvíce za jeden kalendářní měsíc v letošním roce a v porovnání se zářím 2006 si polepšila o 37 %.

Součet cílových částek u nových smluv včetně navýšení od ledna do konce září letošního roku dosáhl celkové výše 19,6 miliardy korun a v porovnání se srovnatelným obdobím v roce 2006 došlo k významnému nárůstu o 85 %.

K nárůstu došlo i v objemu úvěrů, které RSTS poskytla svým klientům na modernizaci či pořízení vlastního bydlení. Ke dni 30. září 2007 půjčila klientům 5 miliard korun. Při porovnání s rokem předchozím tak došlo k navýšení o 27 % (porovnání leden až září 2007 / 2006).