Výsledky Pojišťovny ČS za 1. čtvrtletí 2004 předčily očekávání

58% nárůst předepsaného pojistného, 83% nárůst prodeje přes Českou spořitelnu.

Za 1. čtvrtletí 2004 vybrala Pojišťovna České spořitelny na předepsaném pojistném životního pojištění celkem 1,12 mld. Kč, což představuje meziroční nárůst ve výši 58 %. Z toho více jak 80 % bylo realizováno přes pobočkovou síť České spořitelny, v celkovém vyjádření téměř 901 mil. Kč. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku stoupl prodej prostřednictvím tohoto distribučního kanálu o více jak 83 %.

V rámci kmene životního pojištění spravovala Pojišťovna ČS k 31.3. 2004 více jak 323 tisíc smluv, což znamená 39% nárůst oproti loňskému roku. Roční průměrné zhodnocení pojistných rezerv u životního pojištění dosáhlo výše 3,56 %.

Uvedené výsledky prodeje za 1. kvartál poukazují na stále dostatečně velký prostor nevyužitých možností, které český trh s životním pojištěním nabízí. Výsledky navíc potvrdily předpoklady našich akcionářů o tom, že i po prodeji části společnosti lze fungovat a navíc se i dynamicky vyvíjet. Věřím, že díky masivním marketingovým aktivitám ze strany komerčních pojišťoven a stále nedořešené politice státní důchodové reformy lze předpokládat dosažení západoevropského standardu propojištěnosti obyvatelstva za 6 – 8 let, komentuje čtvrtletní výsledky Jaroslav Kulhánek, předseda představenstva a generální ředitel Pojišťovny České spořitelny.

Martina Priegelhofová
tisková mluvčí Pojišťovny České spořitelny