Výsledky PFČP za rok 2009: Nárůst aktiv a zisk 619 milionů korun

[Tisková zpráva] Penzijní fond České pojišťovny (PFČP), jedna z největších společností Generali PPF Holdingu, se v roce 2009 dočkal významného nárůstu aktiv. V meziročním srovnání objem aktiv stoupl o 15 % ze 44,8 mld. korun na 51,4 miliardy. Počet klientů se na konci roku zastavil na 1,16 milionech, představujících 26,4% podíl na českém trhu.

Loňský obrat na kapitálových trzích znamenal pro sektor penzijních fondů oživení. „Díky ekonomicky vlídnějšímu prostředí se v roce 2009 podařilo Penzijnímu fondu České pojišťovny vytvořit zisk ve výši 619 milionů korun,“ uvedl Tomáš Matoušek, generální ředitel a předseda představenstva PFČP.

Na konci loňského roku dosáhl počet uzavřených smluv o penzijním připojištění v PFČP čísla 1,16 milionu, což znamená, že každý čtvrtý Čech spořil na penzi právě s tímto fondem. Pádným argumentem pro uzavření penzijního připojištění je možnost získat vedle státních příspěvků také příspěvky od zaměstnavatele. Počet klientů PFČP s příspěvkem zaměstnavatele celkově činil 265 tisíc.