Výsledky holdingu Leaseplan za rok 2008: Nárůst obchodů, rozšíření flotily a průnik do Mexika

Nizozemská společnost LeasePlan specializující se na operativní leasing, která má svoji významnou pobočku i v Česku, dosáhla v roce 2008 navzdory nepříznivému vývoji na trhu meziročního navýšení portfolia leasingových kontraktů o 348 milionů eur, což znamená po započtení měnových rozdílů meziroční nárůst o 7,6 %. Počet vozů ve správě rovněž vykázal růst – dosáhl čísla 1 391 000, což znamená oproti konci roku 2007 navýšení o 5,8 %.

• Portfolio leasingových kontraktů se ve srovnání s rokem 2007 navýšilo o 348 milionů eur (+2,5 %) na úroveň 14,2 miliard eur; po započtení měnových rozdílů dosáhl nárůst 7,6 %.
  • Počet vozů ve správě vykázal od prosince 2007 nárůst o 76 000 (+5,8 %) na celkový počet 1 391 000.
  • Čistý zisk za rok 2008 dosáhl 208 milionů eur.
  • Tržní pozici LeasePlanu se podařilo nadále posílit v průběhu roku 2008 rozšířením sítě poboček o LeasePlan Mexico a zakoupením společnosti Daimler Chrysler Fleet Management France S. A. , která na trhu vystupuje pod jménem DCS Fleet.

Vahid Daemi, předseda představenstva a generální ředitel společnosti LeasePlan, k výsledkům za rok 2008 uvedl: Naše společnost dosáhla v roce 2008 i přes obtížné podmínky na trhu dobrých výsledků. Mimo jiné jsme také rozšířili naši síť otevřením nové pobočky v Mexiku a zároveň jsme upevnili pozici ve Francii zakoupením společnosti DCS Fleet. S ohledem na současnou ekonomickou situaci ve světě omezíme nyní dočasně tempo rozšiřování sítě a zaměříme se na konsolidaci naší tržní pozice a portfolia. I když se očekává, že rok 2009 bude ještě náročnější než předchozí rok, jsme si jisti tím, že naše společnost stojí na dobrých základech a dosáhne uspokojivých výsledů i letos.