Obchodní výsledky ČMSS za pět měsíců jsou příslibem rekordních čísel za celý rok 2006

V květnu úvěry v objemu vyšším než 2,3 miliardy korun

Obchodní výkonnost Českomoravské stavební spořitelny, která je dlouhodobě největší a nejvyhledávanější stavební spořitelnou v České republice a zároveň i jedničkou v poskytování úvěrů na bydlení jejím obyvatelům, trvale roste. A jestliže za celý rok 2005 dosáhl objem poskytnutých úvěrů ČMSS rekordního objemu 20,6 miliardy korun, tak dosavadní výsledky roku 2006 jsou příslibem nového rekordu, a to jak v rámci ČMSS, tak v rámci oboru stavebního spoření v ČR.

Objem poskytnutých úvěrů za pět měsíců tohoto roku přesvědčivě dokumentuje růst zájmu o financování bydlení s Liškou.

• Za období leden až květen 2006 čerpali u ČMSS její klienti úvěry na bydlení ve výši 8,8 miliardy korun. V meziročním srovnání to představuje nárůst o 13,8 procenta.
  • Jen v květnu 2006 poskytla ČMSS překlenovací úvěry a úvěry ze stavebního spoření v objemu vyšším než 2,3 miliardy korun, což je druhý historicky nejvyšší výkon za jeden měsíc.
  • Mimo jiné výsledek za prvních pět měsíců tohoto roku představuje stejný objem úvěrů, jaký klienti ČMSS využili za celý rok 2002.

Skutečnost, že vedle úvěrů rostou i počty uzavřených smluv a jejich cílové částky, dokládá, že zájem o stavební spoření jako výhodný produkt zhodnocování vkladů i jedinečný nástroj financování bydlení je stále na vzestupu.

• Počty uzavřených smluv vzrostly k 31. 5. 2006 meziročně téměř o 20 procent a celková cílová částka o více než 26 procent. A zvlášť růst cílové částky je důležitý, protože vyjadřuje připravenost klientů na financování bydlení.
  • V měsíci květnu ČMSS uzavřela 26 265 nových smluv o stavebním spoření, a to s celkovou cílovou částkou 6,7 miliardy korun. Ve srovnání s květnem 2005 to v cílové částce představuje nárůst o více než 1,2 miliardy korun.
  • V součtu pěti měsíců tohoto roku pak výsledek představuje 122 783 nových smluv o stavebním spoření, v meziročním srovnání tedy nárůst o 19,5 procenta.
  • Celková cílová částka smluv uzavřených v období leden až květen 2006 dosáhla hodnoty 30,6 miliardy korun. V meziročně to znamená nárůst o 26,3 procenta.

Celkově vynikající obchodní výkonnost ČMSS dokumentují též výsledky v oblasti penzijního připojištění a podílových fondů, jejichž prodej spořitelna zprostředkovává.

• Za pět měsíců tohoto roku uzavřeli finanční poradci ČMSS více než 31 tisíc smluv o penzijním připojištění, což v meziročním srovnání představuje nárůst o 25,5 procenta.
  • V oblasti podílových fondů zprostředkovali za leden až květen 2006 klientům investice v objemu 1,24 miliardy korun. Meziroční nárůst o téměř 197 procent je jednoznačným potvrzením správnosti rozhodnutí rozšířit produktové portfolio ČMSS právě tímto směrem.