Výroční zpráva Volksbank 2004

Na všech pobočkách Volksbank CZ je již k dispozici Výroční zpráva za rok 2004, která je tento rok ilustrována fotografiemi plastik nevidomých umělců.

Tento rok si Volksbank vybrala pro ilustrace své Výroční zprávy za rok 2004 fotografie plastik nevidomých umělců, jež vytvořili studenti Mezinárodního výukového centra Axmanovy techniky modelování v Tasově. Axmanova technika modelování je světový unikát v oblasti řemeslně-výtvarných činností zdravotně postižených lidí. Díky této technice jsou i od narození nevidomí jedinci schopni samostatného výtvarného vyjádření.

Volksbank již několikátým rokem finančně podporuje neziskové sdružení s názvem Slepíši, které vyučuje Axmanovu techniku modelování. Socha Vodníka z dílny Slepíšů zdobí např. dětský koutek zlínské pobočky Volksbank, a tak zpříjemňuje návštěvu banky jejím nejmenším klientům. V poslední době Volksbank podpořila menšími částkami i konkrétní projekty dalších nadací a charitativních organizací jako jsou Nadace Křižovatka, Sdružení pěstounských rodin, Nadační fond pro vzdělávání a další.

Na českém trhu je Volksbank univerzální obchodní bankou se širokou nabídkou finančních produktů a služeb pro občany, malé a střední firmy, obce a města, stejně jako bytová družstva a developerské společnosti. Nabídku bankovních produktů a služeb ještě významně rozšiřuje i spolupráce s partnerskými společnostmi – VB Leasing, Victoria-Volksbanken pojišťovna a Immoconsult Praha. Za poměrně krátkou dobu banka vybudovala síť 19 obchodních míst.

Neziskové sdružení Slepíši vzniklo v roce 1995 a do roku 2000 působilo v Brně. Od roku 2001 sdružení provozuje Mezinárodní výukové centrum Axmanovy techniky modelování pro zdravotně postižené v Tasově na Vysočině. Náplní sdružení jsou výstavy v renomovaných galeriích v České republice i v zahraničí, pořádaní workshopů, seminářů a vzdělávacích programů, včetně vydávání autorských katalogů zdravotně postižených. V prostorách centra vzniká „hmatová databanka“, která mapuje sochařství lidí bez vizuální paměti a je jediná svého druhu jak v České republice, tak v zahraničí.